Βροχές και καταιγίδες την Παρασκευή στη Ρόδο και τα Δωδεκάνησα

Βροχές και καταιγίδες την Παρασκευή στη Ρόδο και τα Δωδεκάνησα

Αναλυτικά

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλώνονται από απόψε τα μεσάνυχτα μέχρι τα ξημερώματα της Παρασκευής στο νομό με τα νησιά που βρίσκονται κοντά στα ανατολικά προς τα Μικρασιάτικα παράλια να δέχονται τον κύριο όγκο των φαινομένων.

Πιό συγκεκριμένα Λέρος, Κάλυμνος, Κώς, Νίσυρος, Τήλος, Σύμη, Χάλκη και Ρόδος θα πρέπει να περιμένουν δυναμικά φαινόμενα μέχρι το πρωί. Στην συνέχεια σταδιακά τα φαινόμενα θα περιορίζονται χωρίς να απουσιάζουν οι όμβροι που θα δίνουν ανά διαστήματα παροδικές μπόρες.

Ουσιαστική βελτίωση περιμένουμε άπω το μεσημέρι με τα φαινόμενα να παρουσιάζουν ύφεση σε όλα τα νησιά εκτός από το Καστελλόριζο που θα δεχθεί ένα γερό μεν αλλά γρήγορο δε πέρασμα. Θα υπάρχουν και ανοίγματα στο καιρό και το 24ώρο θα κλείσει με αραιά σύννεφα. Τα νησιά που δεν αναφέρθηκαν θα έχουν παροδικές νεφώσεις και πιθανότητες για μπόρες μέχρι το πρώι και η μέρα θα κυλήσει με αραιές νεφώσεις και πολύ μικρή πιθανότητα για ψιχάλες.

Οι άνεμοι θα στρέφονται της προμεσημβρινές ώρες από δυτικές βορειοδυτικές διευθύνσεις με την ένταση του να μην ξεπερνάει τα 3-4 μποφόρ σε όλα τα τμήματα. Οι θερμοκρασίες σε πτώση θα κυμανθούν απο 14.. έως 18°C στα βόρεια και απο 15.. έως 19°C στα νότια τμήματα. Η υγρασία στην Ρόδο απο  70 μέχρι 95%

Να είσαστε όλοι καλά.

Γιάννης Μανωλάς

Κυκλώνας Ρόδου

Pin It on Pinterest

Share This