Άστατος αλλά βελτιωμένος ο καιρός το Σάββατο στην Ρόδο και τα Δωδεκάνησα

Βελτίωση θα παρουσιάσει ο καιρός στην Ρόδο και τα Δωδεκάνησα το Σάββατο χωρίς να αποφεύγουμε την αστάθεια για ακόμη μια μέρα.

Αναλυτικά για την Ρόδο

Μέχρι της πρώτες πρωινές ώρες αναμένουμε πολύ ασθενείς βροχούλες ποτιστικού χαρακτήρα που θα προέρχονται από την προηγούμενη μέρα.

Πολύ γρήγορα όμως και σταδιακά απο την πόλη πρώτα και πρός τα νότια τμήματα τα φαινόμενα θα σταματούν εντελώς.
Ετσι απο της 10:00 περίπου το πρωί και μέχρι το μεσημέρι μόνο απο όμβρους θα έχουμε μικρές πιθανότητες να απειληθούμε με έμφαση για πιθανές αναπτύξεις στα δυτικά και κεντρικά τμήματα του νησιού.

Το μεσημέρι θα επικρατήσει ηλιοφάνεια με τα σύννεφα να αραιώνουν και να απομακρύνονται αρκετά απο το νησί.
Υπό αυτές της συνθήκες θα κυλίσει ο καιρός μέχρι την νύχτα όπου λίγο πριν το τέλος του 24ώρου τα σύννεφα θα πλησιάζουν και πάλι.
Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση στις ελάχιστες τιμές θα κυμανθεί στην πόλη από 9°C έως 15°C βαθμούς στα κεντρικά από 8°C έως 14°C και στα νότια από 9°C έως 15°C βαθμούς.
Η υγρασία το μεσημέρι θα πέσει στο 70% ενώ την νύχτα θα ανέλθει στο 92%.

Η ίδια καιρική συμπεριφορά της πρωινές ώρες προβλέπεται και για τα νησιά ειδικότερα απο το ύψος της Κώ και βορειότερα με τις ώρες παύσης των φαινομένων να μην διαφέρουν απο της Ρόδου.

Μετά το μεσημέρι και εκεί θα επικρατήσει αίθριος καιρός.
Για τα υπόλοιπα νησιά οι νεφώσεις δεν θα έχουν να δώσουν κάποιο φαινόμενο και θα παραμείνουν αραιές καθ όλη την διάρκεια της ημέρας με τάσεις να αυξάνονται μέσα στην νύχτα.
Στο Καστελλόριζο θα επικρατεί ηλιοφάνεια απο το πρωί με της νεφώσεις να κάνουν την εμφάνιση τους της απογευματινές ώρες χωρίς να περιμένουμε κάποιο φαινόμενο.
Οι θερμοκρασίες σε πτώση κυρίως της νυχτερινές ώρες θα κυμανούν στα βορειότερα νησιά απο 7°C έως 13°C βαθμούς στα κεντρικά απο 8°C έως 14°C και στα νοτιότερα απο 9°C έως 16°C βαθμούς.
Οι άνεμοι απο το πρωί θα στρέφονται σε βοριοδυτικούς και θα ενισχυθούν.
Έτσι αναλυτικά θα φτάνουν :

Θάλασσα Ρόδου 4-5 μποφόρ με εξασθένιση την νύχτα.
Θάλασσα Καστελόριζου έως 5 ίσως και 6 μποφόρ κάποια στιγμή το μεσημέρι μέσα στο λιμάνι όμως ώς φυσικός όρμος μέχρι 3 μποφόρ.
Καρπάθιο 5-6 μποφόρ με τάση ενίσχυσης την νύχτα.

Να είσαστε όλοι καλά και να περνάτε καλύτερα.

Γιάννης & Σταύρος

Κυκλώνας Ρόδου

Pin It on Pinterest

Share This