Ενισχυμένοι άνεμοι και αφρικάνικη σκόνη την Πέμπτη στη Ρόδο!

Συνεχίζονται οι καλές καιρικές συνθήκες στα Δωδεκάνησα και την Πέμπτη και μόνο το πρωί περιμένουμε αραιές νεφώσεις στα περισσότερα νησιά του νομού μας.

Στη Ρόδο η ημέρα θα ξεκινήσει με νεφώσεις αλλού πιο πυκνές και αλλού αραιές που γρήγορα θα δώσουν τη θέση τους σε πλήρη ηλιοφάνεια.

Το απόγευμα επιστρέφουν οι νεφώσεις πολύ αραιές που με τη συνοδεία Αφρικανικής σκόνης θα θολώσουν την ορατότητα και την ατμόσφαιρα. Δεν αναμένονται πάντως σε καμία περίπτωση φαινόμενα.

Οι άνεμοι θα ενισχυθούν κατα τη διάρκεια της ημέρας και σταδιακά θα φτάσουν τα 6 μποφόρ απο νοτιοανατολικές διευθύνσεις.

Οι θερμοκρασίες στην πόλη απο 12°C έως 20°C βαθμούς στα κεντρικά απο 10°C έως 20°C και στα νότια απο 13°C έως 22°C βαθμούς.

Η υγρασία απο 55 μέχρι 95%.

Στα υπόλοιπα νησιά του νομού μας οι νεφώσεις θα είναι πιο πυκνές από το ύψος της Κώ και βορειότερα που θα αραιώσουν πριν το μεσημέρι.

Νεφώσεις εκ νέου και θολή ατμόσφαιρά λόγο σκόνης από το απόγευμα μέχρι το τέλος του 24ώρου.

Επικράτηση ηλιοφάνειας αναμένεται από το πρωί στα νοτιότερα νησιά μας και το 24ώρο θα κλείσει και εκεί με θολό ουρανό.

Οι άνεμοι σημαντικά ενισχυμένοι στη θάλασσα Κώ αρχικά 6 και αργότερα 7 μποφόρ με ριπές πρόσκαιρα ακόμα και 8 μποφόρ νοτιοανατολικών διευθύνσεων και 5-6 πρόσκαιρα το μεσημέρι 7 μποφόρ στο Καρπάθιο ιδίων διευθύνσεων.

Οι θερμοκρασίες στα κεντρικά και βόρεια απο 9°C έως 18°C βαθμούς και στα νότια τμήματα απο 12°C έως 21°C.

Να περνάτε καλά.

Σταύρος & Γιάννης
Κυκλώνας Ρόδου

Pin It on Pinterest