Με καλοκαιρινό καιρό ο εορτασμός των Ταξιαρχών σε Ρόδο και Σύμη

Πολύ καλό καιρό θα έχει η Ρόδος αύριο την ημέρα του Tαξιάρχη . Καλοτάξιδη θα είναι και η θάλασσα της Σύμης αφού δεν προβλέπεται να έχουμε πάνω από 5 μποφόρ . Αύριο ο καιρός θα είναι αίθριος με καταγάλανο ουρανό.Οι άνεμοι θα είναι 4 έως 5 μποφόρ βορειοδυτικών διευθύνσεων.Μόνο στο Καρπάθιο πέλαγος θα έχουμε ισχυρούς βόρειους ανέμους έως 7 μποφόρ.Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Η επόμενη εβδομάδα αναμένεται πολύ ζεστή.Μπορεί να ξεπεράσουμε και τους 25 βαθμούς Κελσίου. Αιτία της καλοκαιρίας είναι ένας αντικυκλώνας τέρας που καλύπτει σχεδόν όλη την κεντρική και Νότια Ευρώπη. Ξηρασία δηλαδή επικρατεί αυτές τις μέρες και στις γερμανόφωνες χώρες,ήδη η στάθμη των ποταμών στις συγκεκριμένες περιοχές έχει πέσει.Αλλαγή του καιρού δεν φαίνεται μέχρι τις 20 Νοέμβρη τουλάχιστον στην περιοχή μας.

Να υπενθυμίσουμε φέτος πως έχουμε ένα ισχυρό ΕΛ ΝΙΝΙΟ ίσως το ισχυρότερο εδώ και πολλά χρόνια οπότε αυτές οι περίεργες καιρικές συνθήκες μπορεί να συνεχιστούν για λίγους μήνες ακόμα. Απολαύστε λοιπόν τον καλό καιρό ειδικά την επόμενη εβδομάδα που πιο πολύ θα θυμίζει Μάιο παρά Νοέμβριο.

Επιμέλεια: Σταύρος Παπαγγελής

Pin It on Pinterest

Share This