Με νεφώσεις και πιθανότητα βροχής η Κυριακή στην Ρόδο και τα Δωδεκάνησα

Μετά από ένα σχεδόν καλοκαιρινό διάστημα η Κυριακή θα φέρει σταδιακά μια μικρή αλλαγή στις συνθήκες αφού κατά τη διάρκεια της ημέρας θα σχηματιστούν νεφώσεις που θα πυκνώνουν ανά διαστήματα και θα έχουν πιθανότητες να δώσουν ασθενείς βροχούλες κυρίως πριν και μετά τα μεσάνυχτα.

Αναλυτικά
Οι πιθανότητες για της ασθενείς αυτές βροχούλες θα επικεντρώνονται κυρίως στα κεντρικά και νότια του νησιού μας χωρίς να εξαιρέσουμε τα υπόλοιπα τμήματα από ψιχαλίσματα.

Όλα αυτά βέβαια θα συμβούν μέσα στην νύχτα και ειδικότερα προς τα ξημερώματα της Δευτέρας. Η υπόλοιπη μέρα θα ξεκινήσει με αραιές νεφώσεις που όπως είπαμε θα αυξάνονται ανα διαστήματα. Θα υπάρξουν και ανοίγματα.

Οι άνεμοι θα ενισχυθούν σταδιακά και θα είναι νοτιοανατολικών διευθύνσεων όλο το 24ωρο με ένταση αρχικά 4-5 μποφόρ και από το μεσημέρι θα ακουμπάνε και τα 6.

Οι θερμοκρασίες σε μικρή άνοδο στης ελάχιστες τιμές τους θα κυμανθούν στην πόλη από 11°C έως 17°C βαθμούς στα κεντρικά άπω 9°C έως 16°C και στα νότια από 12°C έως 17°C βαθμούς.

Η υγρασία ανεβαίνει και αλλο και θα βρεθεί το μεσημέρι στο 70% ένω την νύχτα στο 95%.

Έτσι γενικά θα λέγαμε ότι το κυρίως χαρακτηριστικό για το νησί μας θα είναι οι εναλλαγές νεφώσεων και ηλιοφάνειας έως το βραδάκι που τελικός προς το τέλος της ημέρας θα έχουν πιθανότητα να δώσουν πρόσκαιρα φαινομένων.

Στα υπόλοιπα  νησιά του νομού μας παρόμοιες αναμένουμε να είναι οι συνθήκες με πολύ μικρές πιθανότητες για ασθενή και πολύ τοπικά φαινόμενα σε όλα τα νησιά μας και κυρίως τις βραδυνές ώρες.

Οι άνεμοι νοτιοανατολικοί σε όλες τις θάλασσες μας με ένταση 5-6 μποφόρ και το βράδυ πρόσκαιρα και 7 BF

Οι θερμοκρασίες στα βορειότερα τμήματα θα είναι 1 με 2 βαθμούς χαμηλότερες.
Στα υπόλοιπα νησιά θα επικρατήσουν οι ίδιες θερμοκρασίες με της Ρόδου.

Ευχόμαστε καλή Κυριακη σε όλους και απομένει να δούμε τις καιρικές συνθήκες της νέας εβδομάδας στην αυριανή μας πρόγνωση.

Γιάννης & Σταύρος

Pin It on Pinterest