«Καμπανάκι» στην ελληνικές θάλασσες – Εξαφανίζονται σαρδέλες, γόπες, ροφοί και συναγρίδες


H WWF χτυπάει «καμπανάκι» όσον αφορά τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής που αρχίζουν και επηρεάζουν το … πιάτο μας. Αποτέλεσμα της αύξησης της θερμοκρασίας είναι η εξαφάνιση από τις ελληνικές θάλασσες για τις σαρδέλες, τους μπακαλιάρος, τις γόπες, τους ροφούς και τις συναγρίδες.

Σύμφωνα με «Τα Νέα», η περιβαλλοντική ΜΚΟ επισημαίνει πως η άνοδος της θερμοκρασίας των υδάτων, της στάθμης της θάλασσας, ακόμη και η μεταβολή των χαρακτηριστικών των βροχοπτώσεων είναι μερικοί από τους παράγοντες που επηρεάζουν την αλιευτική παραγωγή και κατ’ επέκταση την διατροφή μας.

Αυτό συνεπάγεται άμεσες ή έμμεσες επιπτώσεις στη φυσιολογία των ψαριών, στην αναπαραγωγή τους, στην αφθονία τροφής και διαθέσιμων οικοτόπων.

Εκτός αυτού, ο  σύμβουλος Ενεργειακής και Κλιματικής Αλλαγής της WWF Ελλάς Μιχάλης Προδρόμου έρχεται να  «ταράξει» κι άλλο τα νερά, τονίζοντας ότι το 60% των ειδών που ζουν στις ελληνικές θάλασσες πλήττεται από την κλιματική αλλαγή.

Συγκεκριμένα, τα ψάρια αυτά είναι το μεσογειακό μύδι, ο μπακαλιάρος, η σαρδέλα, ο ροφός, η γόπα, η συναγρίδα, τα καλαμάρια και τα χταπόδια.

Αφήστε τα σχόλια σας

σχόλια