Ξενάγηση “ΚΔΑΠ-ΜΕΑ Ρόδου” και φοιτητών ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ στο Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου

Την Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2015 πραγματοποιήθηκε επιτυχώς στο Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου της Μεσαιωνικής Πόλης, η ξενάγηση των μαθητών των «Κ.Δ.Α.Π.-Μ.Ε.Α. ΕΣΤΙΑ & ΠΝΟΗ» της ΑΜΚ Εταιρία Κοινωνικής Φροντίδας & Ανάπτυξης Δήμου Ρόδου και των πρωτοετών φοιτητών του τμήματος Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου.
Πρόκειται για την πρώτη δράση εκπαιδευτικής συνεργασίας μεταξύ των δύο φορέων στο πλαίσιο σχεδιασμού και υλοποίησης προγραμματισμένων δραστηριοτήτων και εκδηλώσεων (πολιτιστικών, ψυχαγωγικών και αθλητικών), που σκοπό έχουν την γνωριμία των παιδιών ΑΜΕΑ με τους σπουδαστές του Πανεπιστημίου, την ανταλλαγή εμπειριών και απώτερο στόχο έχουν την άρση του κοινωνικού αποκλεισμού και την προώθηση της ισότιμης συμμετοχής των ευαίσθητων ομάδων στην κοινωνικοπολιτιστική ζωή του τόπου. Η γνωριμία με τα μνημεία του τόπου και η εκμάθηση της τοπικής ιστορίας, μέσω αυτής της ιδιαίτερης εκπαιδευτικής διαδικασίας, στοχεύει επίσης στη δημιουργία μίας στενότερης σχέσης των μαθητών με το παρελθόν και στην προώθηση μίας νέας οπτικής απέναντι στην πολιτιστικής μας κληρονομιά.
Ο Πρόεδρος της «Α.Μ.Κ.Ε. Κοινωνικής Φροντίδας & Ανάπτυξης Δήμου Ρόδου» κ. Πετράκης Σωτήριος και τα μέλη του Δ.Σ, εκφράζουν θερμές ευχαριστίες στην Διεύθυνση Μεσαιωνικής Πόλης και Μνημείων Δήμου Ρόδου για την διάθεση του υπαλλήλου τους κου Ευαγγελινίδη Ευστάθιου, τον οποίο και ευχαριστούμε θερμά για την άψογη ξενάγηση των παιδιών. Επίσης ευχαριστίες εκφράζουν στην 4η Εφορία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων για την υποδοχή και την φιλοξενία των παιδιών στους χώρους του παλατιού.
Θερμές ευχαριστίες εκφράζονται εκ μέρους της ΑΜΚΕ Δήμου Ρόδου και στην διοίκηση του Πανεπιστημίου Αιγαίου και στον Αναπληρωτή Πρύτανη Διεθνών Συνεργασιών, Φοιτητικών Θεμάτων και Θεμάτων Αποφοίτων κ. Συρόπουλο Σπυρίδων καθώς και στον Διευθυντή των ΚΔΑΠ-ΜΕΑ κ. Στεφανή Αποστολή για την πρωτοβουλία τους να δημιουργηθεί ένα πλαίσιο εποικοδομητικής συνεργασίας μεταξύ των σπουδαστών και των παιδιών με αναπηρίες των ΚΔΑΠ-ΜΕΑ Δήμου Ρόδου.
Τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης για Παιδιά με Αναπηρίες «ΚΔΑΠ-ΜΕΑ ΕΣΤΙΑ» & «ΚΔΑΠ-ΜΕΑ «ΠΝΟΗ» που λειτουργεί η ΑΜΚΕ του Δήμου Ρόδου, είναι δύο πρότυπες χρηματοδοτούμενες κοινωνικές δομές στα Δωδεκάνησα, που στόχο έχουν την ένταξη παιδιών και εφήβων με αναπηρίες σε προγράμματα δημιουργικής απασχόλησης. Τα δύο κέντρα λειτουργούν από το έτος 2002 και 2007 αντίστοιχα και σήμερα φιλοξενούν 45 παιδιά, που πάσχουν από σύνδρομο DOWN, νοητική υστέρηση, αυτισμό και κινητικά προβλήματα. Είναι στελεχωμένα από εξειδικευμένο προσωπικό (κοινωνικό λειτουργό, φυσικοθεραπευτή, τεχνικούς εκπαιδευτές κτλ) και παρέχουν σε καθημερινή βάση, δωρεάν τις υπηρεσίες στα παιδιά που παρακολουθούν το πρόγραμμά τους.

Pin It on Pinterest

Share This