Εντυπωσιακή η παρουσία του κοινού στο Βιωματικό Εργαστήριο με θέμα: «Ιχνηλατώ την Αναπηρία… Γράφω με Εικόνες»

«Ιχνηλατώ την Αναπηρία… Γράφω με Εικόνες»

Εντυπωσιακή ήταν η ανταπόκριση του κοινού κάθε ηλικίας στο Βιωματικό Εργαστήριο με θέμα: «Ιχνηλατώ την Αναπηρία… Γράφω με Εικόνες», που σχεδιάστηκε, οργανώθηκε και συντονίσθηκε από το Εργαστήριο Ψυχολογίας, Παιδαγωγικών Ερευνών και Μέσων στην Εκπαίδευση του ΠΤΔΕ, το ΠΜΣ «Παιδικό βιβλίο και Παιδαγωγικό υλικό» του ΤΕΠΑΕΣ του Πανεπιστημίου Αιγαίου και τη Διεύθυνση Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Ρόδου.

Σημαντικό ρόλο έπαιξαν και οι εθελοντές φοιτητές του ΠΤΔΕ του Πανεπιστημίου Αιγαίου, για την άρτια οργάνωσή του.

Η συμμετοχή του κόσμου, στην κατάμεστη αίθουσα του ΑΚΤΑΙΟΝ το Σάββατο 29 Νοεμβρίου, έδειξε την ευαισθητοποίηση του σε θέματα αναπηρίας αλλά και τέχνης. Ο στόχος του εργαστηρίου, που επιτεύχθηκε, ήταν η γνωριμία και η εξοικείωση με δυο διαφορετικά πεδία, την Αναπηρία και τα Κόμικς.

Την παρουσία τους στο βιωματικό εργαστήρι έδωσαν οι κύριοι: Αλιβίζος Σοφός, αν. καθηγητής και πρόεδρος ΠΤΔΕ και ο ς Ιωάννης Παπαδόπουλος, καθηγητής και Διευθυντής ΠΜΣ. Αποτέλεσμα του εργαστηρίου ήταν η δημιουργία έκθεσης κόμικς των ίδιων των συμμετεχόντων, με τις καθοδηγίες των κ.κ.:
Ασημίνα Τσιμπιδάκη, Επίκουρη Καθηγήτρια Ειδικής Αγωγής ΠΤΔΕ Πανεπιστημίου Αιγαίου, Διδάσκουσα στο ΠΜΣ «Παιδικό Βιβλίο και Παιδαγωγικό Υλικό» ΤΕΠΑΕΣ
Μαριάννα Μίσιου, Δρ., Ειδική στη Θεωρία και Μελέτη των Κόμικς, Επιστημονική Συνεργάτης του ΠΜΣ «Παιδικό Βιβλίο και Παιδαγωγικό Υλικό» ΤΕΠΑΕΣ, Διευθύντρια Γυμνασίου Σορωνής
Όλγα Βλάχου, Κοινωνιολόγος, Υπεύθυνη Συμβουλευτικού Σταθμού Νέων Δωδεκανήσου
Χριστίνα Καραγιάννη, MSc. Κοινωνιολογίας, Προϊσταμένη Τμήματος Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης Δήμου Ρόδου

Ο κ. Στέργος Παρδαλός, αντιδήμαρχος Παιδείας, Δια βίου Μάθησης, Νεολαίας και Αθλητισμού αισθάνεται την ανάγκη να εκφράσει τα θερμά συγχαρητήριά του για την άρτια οργάνωση και κυρίως την αποτελεσματικότητα της βιωματικής μάθησης, που μετέδωσε γνώση με ευχάριστο και εποικοδομητικό τρόπο, δίνοντας στους συμμετέχοντες ενεργό ρόλο και ταυτόχρονα εφοδιάζοντάς τους με ειδική κατάρτιση και δεξιότητες.

PB290093 PB290102 PB290157 PB290159 PB290164 PB290196