Ο Ιβάνοφ ακύρωσε συνέντευξη επειδή δεν τον είπαν «Μακεδόνα»!


Ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ, Γκιόργκι Ιβάνοφ, ακύρωσε προγραμματισμένη συνέντευξή του στο Euronews, επειδή το ειδησεογραφικό δίκτυο καλούσε το κοινό να υποβάλει ερωτήσεις μέσω Twitter στον «πρόεδρο της FYROM».
Το Euronews, σε ανάρτησή του στο twitter, τη Δευτέρα, αναγγέλλοντας τη συνέντευξη με τον κ. Ιβάνοφ, καλούσε τους ενδιαφερόμενους να υποβάλουν ερωτήσεις με το hashtag #askfyrompresident.
Από το γραφείο του κ. Ιβάνοφ γνωστοποίησαν ότι εξαιτίας της χρήσης του ακρωνυμίου αυτού από το Euronews, ο πρόεδρος της χώρας ακύρωσε τη συνέντευξη, η οποία είχε συμφωνηθεί να δοθεί στην Μπρατισλάβα, κατά τη διάρκεια συμμετοχής του κ. Ιβάνοφ στη διάσκεψη ασφαλείας GLOBSEC και απέστειλε σχετική επιστολή στο ειδησεογραφικό δίκτυο.
«Η χρήση του ακρωνυμίου FYROM για τη χώρα μας, τη “Δημοκρατία της Μακεδονίας”, είναι άκρως απαράδεκτη. Λυπούμαστε βαθιά που παρά την καλή θέληση για συνεργασία από την πλευρά μας, δεν έγινε αποδεκτό το αίτημα για την αφαίρεση του ακρωνυμίου FYROM κατά την αναγγελία της συνέντευξης σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης και δεν αποδεχθήκατε να συμμορφωθείτε με το αίτημα για τη χρήση του συνταγματικού ονόματος της χώρας, Δημοκρατία της Μακεδονίας», σημείωσε ο κ. Ιβάνοφ στην επιστολή του στο Euronews, στην οποία αναφέρει ότι η χρήση του ακρωνυμίου FYROM αποτελεί «ευθεία προσβολή» για τους πολίτες της χώρας του.
Ο κ. Ιβάνοφ, στην ίδια επιστολή, αναφέρει ακόμη ότι το ακρωνύμιο FYROM δεν χρησιμοποιείται πουθενά, ούτε και στο μητρώο του ΟΗΕ και σημειώνει ότι ο όρος FYROM δεν ανταποκρίνεται στο όνομα της χώρας στον ΟΗΕ.

Αφήστε τα σχόλια σας

σχόλια