Συναυλία στο Δημοτικό Θέατρο με την ιταλική Χορωδία I cantori del Borgo και την Πειραματική Χορωδία Δήμου Ρόδου

Την ιταλική Χορωδία   I cantori del Borgo και την Πειραματική Χορωδία Δήμου Ρόδου  παρουσιάζει ο ΔΟΠΑΡ σε κοινή συναυλία που θα γίνει στο  Δημοτικό Θέατρο της πόλης μας, το Σάββατο 11 Οκτωβρίου 2014, στις 8.30 μμ., με ελεύθερη είσοδο.

Η ιταλική Χορωδία προέρχονται από την πόλη Merano  που βρίσκεται στα ιταλοαυστριακά σύνορα. Στο ρεπερτόριο της περιλαμβάνει  συνθέσεις  της εποχής της Αναγέννησης,  χορωδιακά από όπερες, θρησκευτική μουσική και γενικότερη κοσμική μουσική.

Τα μέλη της ιταλικής χορωδίας I cantori del Borgo, συχνά εμφανίζονται με στολές εποχής, με ανάλογα μουσικά όργανα, ενώ –κατά τη διάρκεια των συναυλιών- μέλη της αποδίδουν Αναγεννησιακούς χορούς.

Διευθυντής της χορωδίας  είναι ο Raffaele Borzaga.

Στο τελευταίο μέρος της συναυλίας της 11ης Οκτωβρίου 2014, με την ιταλική χορωδία θα συμπράξει η Πειραματική Χορωδία Δήμου Ρόδου,υπό τη διεύθυνση του Γιώργου Σακελλαρίδη , σολίστα (τενόρο) τον Λεωνίδα Σακελλαρίδη και πιανίστα τον Δημήτρη Ιωσήφ. Οι δύο χορωδίες θα αποδώσουν από κοινό ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον -ολιγόλεπτης διάρκειας- πρόγραμμα.

Χορηγός προβολής και αυτής της συναυλίας είναι το τυπογραφείο του Νίκου Χατζηκαλημέρη.

Pin It on Pinterest