Ολοκληρώθηκε το Ιστιοπλοϊκό Πρωτάθλημα 2015 του ΑΣΙΑΘΡ με τον αγώνα “ΝΕΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΩΝ”

ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ ΑΝΑΔΕΙΧΘΗΚΕ ΤΟ ΣΚΑΦΟΣ ΜΟΥΣΜΟΥΛΟ ΜΕ ΚΥΒΕΡΝΗΤΗ ΤΟΝ ΝΙΚΟ ΚΟΥΜΝΑΚΗ

Ολοκληρώθηκε το Ιστιοπλοϊκό Πρωτάθλημα που διοργάνωσε για το 2015 ο Αθλητικός Σύλλογος Ιστιοπλόων Ανοικτής Θάλασσας Ρόδου με τον αγώνα ΝΕΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΩΝ που πραγματοποιήθηκε στις 26 και 27 Σεπτεμβρίου. Ο αγώνας ήταν ιδιαίτερα κρίσιμος αφού έκρινε την τελική κατάταξη και καθόρισε τον Πρωταθλητή. Στον αγώνα έλαβαν μέρος 14 σκάφη και περίπου 70 ιστιοπλόοι.

Το φετινό Πρωτάθλημα του ΑΣΙΑΘ Ρόδου είχε ξεκινήσει τον Απρίλιο και μετά 6  αγώνες και 18 Ιστιοδρομίες, τα σκάφη ΜΟΥΣΜΟΥΛΟ και ESTELLA ισοβαθμούσαν στην γενική κατάταξη με τους ίδιους βαθμούς ποινής. Έτσι ο νικητής του τελευταίου αγώνα θα στεφόταν και πρωταθλητής.

Η εκκίνηση της ιστιοδρομίας δόθηκε από το Πέδι της Σύμης, το πρωί της Κυριακής. Ο άνεμος έπνεε ασθενής με μεταβλητές διευθύνσεις. Τα σκάφη έβαλαν πλώρη για Ρόδο και μέχρι να φτάσουν στο ύψος του ακρωτηρίου Αλλωπού της Τουρκίας, έδωσαν μάχη με τα παιχνίδια που τους έπαιζε ο άνεμος. Στη συνέχεια βρήκαν τον καθαρό ισχυρό δυτικό άνεμο που έπνεε νοτιότερα και με τα μπαλόνια τους στα πρίμα έφτασαν γρήγορα στη Ρόδο. Τα σκάφη τερμάτισαν στο Ενυδρείο της Ρόδου λίγο μετά τις 3 το μεσημέρι χαρίζοντας μοναδικό θέαμα στους λουόμενους της παραλίας Έλλη.

Την πρώτη θέση στην ιστιοδρομία κατέλαβε το ΜΟΥΣΜΟΥΛΟ με κυβερνήτη τον Νίκο Κουμνάκη, δεύτερο ήταν το σκάφος Ο ΠΑΝΟΡΜΙΤΗΣ με κυβερνήτη τον Σωτήρη Δουράκα και την τρίτη θέση πήρε το ESTELLA με κυβερνήτη τον Σωτήρη Κατσαρά.

Με τον τρόπο αυτό και μετά από ένα συναρπαστικό πρωτάθλημα που κρίθηκε στο νήμα, τον τίτλο του Πρωταθλητή για το 2015 κατέκτησε το ΜΟΥΣΜΟΥΛΟ, δεύτερο στη γενική κατάταξη ήταν το ESTELLA και την τρίτη θέση πήρε το BLUE SHARK με κυβερνήτες τους Μανώλη Σπυρίδη Αναστάσιο Φώτη.

Είχε προηγηθεί την προηγούμενη ημέρα – Σάββατο, η ιστιοδρομία Ρόδος – Σύμη, η οποία ήταν αφιερωμένη στους Νέους Κυβερνήτες – απόφοιτους της Σχολής του ΑΣΙΑΘΡ και τα αποτελέσματά της δεν επηρεάζουν την βαθμολογία του πρωταθλήματος. Οι νέοι κυβερνήτες έχουν την ευκαιρία στην ιστιοδρομία αυτή να πάρουν στα χέρια τους τα πηδάλια και να αναλάβουν την διακυβέρνηση ενός αγωνιστικού ιστιοπλοϊκού σκάφους σε πραγματικές συνθήκες ενός ιστιοπλοϊκού αγώνα. Έτσι με την καθοδήγηση των έμπειρων κυβερνητών του ΑΣΙΑΘΡ και με την βοήθεια των πληρωμάτων τους, έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους και εφάρμοσαν όσα έμαθαν στη Σχολή του ΑΣΙΑΘΡ.

Ο δυνατός δυτικός άνεμος που έπνεε σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, βοήθησε όλα τα σκάφη να διανύσουν σχετικά γρήγορα την απόσταση των 17 ναυτικών μιλίων και να τερματίσουν στη νησίδα Σεσκλί όπου είχε στηθεί η γραμμή τερματισμού. Η κατάταξη της ιστιοδρομίας των ΝΕΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΩΝ ήταν η παρακάτω:

ΘΕΣΗ ΣΚΑΦΟΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΗΣ
1 ESTELLA HLAVATSKI YURI
2 ΜΟΥΣΜΟΥΛΟ ΚΑΣΙΩΤΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ
3 ΠΑΝΟΡΜΙΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
4 DAS BOOT ΨΑΡΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
5 ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΥΡΡΟΥ ΙΩΑΝΝΑ
6 TUCACU ΓΚΙΚΑΣ ΑΝΤΩΝΗΣ
7 ΤΑΚ ΜΑΤΘΑΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
8 BLUE SHARK ΛΟΛΙΟΥ ΑΘΗΝΑ
9 ΑΡΜΙΔΑ ΣΑΡΡΗ ΧΑΣΑΝ ΓΚΙΟΥΛΕΡ
10 THETIS I ΠΑΠΑΔΙΟΥ ΓΙΟΥΛΑ
11 ΑΛΟΥΣΤΙΝΑ ΚΟΥΤΡΩΤΣΙΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
12 Ο ΠΑΝΟΡΜΙΤΗΣ ΝΙΚΑΚΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
13 ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΓΕΩΡΓΑΣ ΝΙΚΗΤΑΣ
14 ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ ΙΩΑΝΝΗΣ

Τα αποτελέσματα του αγώνα ΝΕΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΩΝ, έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του ΑΣΙΑΘΡ – www.asiathr.gr

Pin It on Pinterest