Ισπανία: 7χρονη τραυματίστηκε σοβαρά από ταύρο [βίντεο]

Ένα κοριτσάκι μόλις 7 ετών δίνει μάχη να κρατηθεί στη ζωή, μετά από χτύπημα που δέχθηκε από ταύρο στην περιοχή Αλφαμέν, στα βορειοανατολικά της χώρας της Ισπανίας.

Το μικρό παιδί χτυπήθηκε με τα κέρατα του ταύρου, μέσα από το προστατευτικό κυγκλίδωμα, στην κοιλιά και στους γλουτούς και νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο.

Η πόλη βρίσκεται εν μέσω του τοπικού φεστιβάλ, κατά το οποίο οι ταύροι διέρχονται τους δρόμους, πριν καταλήξουν στην αρένα, όπου θα βρεθούν αντιμέτωποι με τους επαγγελματίες ταυρομάχους. Ο δήμαρχος της πόλης, Αλεχάντρο Τζιλ δήλωσε πως είχαν ληφθεί όλα τα απαιτούμενα μέτρα ασφαλείας, ωστόσο το μεγάλο ζώο κατάφερε να σπάσει τις μπάρες και να επιτεθεί στο 7χρονο κορίτσι. Ο ίδιος περιέγραψε το ατύχημα ως «τρομερό».

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από τα ισπανικά ΜΜΕ, το κοριτσάκι βρίσκεται σε κρίσιμη, αλλά σταθερή κατάσταση. Ο ταύρος τη χτύπησε με σφοδρότητα, αλλά καθαρά από τύχη, δεν πέτυχε με τα κέρατά του κάποιο από τα ζωτικά της όργανα. Στο σημείο του ατυχήματος υπήρχε ιατρικό προσωπικό, το οποίο παρενέβη αμέσως και μετέφερε το άτυχο παιδάκι στο νοσοκομείο.

Το συμβάν αυτό σημειώθηκε μόλις έναν μήνα μετά το θάνατο ενός κορυφαίου ταυρομάχου από χτύπημα ταύρου, σε event το οποίο μεταδιδόταν ζωντανά από την ισπανική τηλεόραση.

 

Pin It on Pinterest

Share This