Το ΙSIL κήρυξε τον πόλεμο και στην Τουρκία: «Ίνσαλλαχ θα πάρουμε και την Κωνσταντινούπολη»

Αντιμέτωπη με τις πράξεις της είναι τώρα η Τουρκία, αφού το τέρας που εξέθρεψε μεθοδικά τρία χρόνια η ISIL, τώρα που γιγαντώθηκε στρέφεται εναντίον της, και έχει ως στόχο την διάλυσή της και την κατάληψη της Κωνσταντινούπολης.

Ο “χάρτης” του υπό δημιουργία από την οργάνωση ισλαμικού εμιράτου περιλαμβάνει και την ίδια την Τουρκία.
Η κατάληψη της Κωνσταντινούπολης είναι στα σχέδια της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος του Ιράκ και του Λεβάντε (ISIL) σύμφωνα με δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας «Taraf» η οποία επικαλείται μαγνητοσκοπημένες δηλώσεις ηγετικών στελεχών της οργάνωσης στις οποίες φέρονται να λένε «Ίνσαλλαχ θα πάρουμε και την Κωνσταντινούπολη».
Η εφημερίδα «Taraf» αναφέρει ότι η οργάνωση ISIL, η οποία κρατάει ομήρους 49 μέλη του τουρκικού προξενείου της Μουσούλης για δεύτερη βδομάδα, μετά την Συρία και το Ιράκ κήρυξε σταυροφορία και εναντίον της Τουρκίας.
Τα σχέδια της ισλαμικής οργάνωσης με την οποία το κυβερνών Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) κατηγορείται ότι συνεργάστηκε εναντίον του καθεστώτος Άσσαντ, αποκαλύφθηκαν -σύμφωνα πάντα με την «Taraf»- κατά τη διάρκεια επιχείρησης εναντίον της στο Βαν και σε άλλες πόλεις της Τουρκίας τον περασμένο Ιανουάριο.
Κατά την επιχείρηση είχαν βρεθεί σχετικά έγγραφα αλλά και μαγνητοσκοπημένο υλικό. «Μετά την άλωση της Συρίας σειρά έχει η Τουρκία. Θα πάρουμε και την Κωνσταντινούπολη Ίνσαλλαχ», φέρεται να λέει σε ένα από τα βίντεο τα οποία κατασχέθηκαν ο εκ των ηγετών της οργάνωσης, Χαλίς Μπαγιαντζούκ.
Σύμφωνα με την εφημερίδα, με βάση τα στοιχεία που έχουν συλλεγεί, η οργάνωση επιλέγει τις χώρες στις οποίες παρατηρείται κενό εξουσίας και αποφασίζει την κήρυξη σταυροφορίας εναντίον τους. Στη συνέχεια αποστέλλονται ένοπλες ομάδες στη χώρα αυτή.
Μέχρι σήμερα η οργάνωση έχει κηρύξει σταυροφορίες εναντίον του Αφγανιστάν, του Πακιστάν, του Ιράκ, της Συρίας, της Σομαλίας, της Υεμένης και του Σουδάν.
Νωρίτερα, ο Τούρκος πρωθυπουργός, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, πριν φύγει για τη Βιέννη δήλωσε ότι «τα γεγονότα στην Μουσούλη έχουν μετατραπεί σε πόλεμο δογμάτων. Ένας μουσουλμάνος δεν μπορεί να σκοτώνει έναν άλλο μουσουλμάνο λέγοντας Allahuekber (Ο Αλλάχ είναι ο πιο μεγάλος). Η προτεραιότητά μας είναι να επιστρέψουν στη χώρας μας οι 80 συμπατριώτες μας», είπε.
Εκτός από τα μέλη του προξενείου της Τουρκίας στην Μουσούλη όμηροι εξακολουθούν να βρίσκονται και 31 Τούρκοι οδηγοί φορτηγών.
Επίθεση σε συνοριακό φυλάκιο κοντά στα σύνορα με τη Συρία πραγματοποίησαν το Σάββατο ένοπλοι τζιχαντιστές  του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ και το Λεβάντε (ISIL).Από την επίθεση έχασαν τη ζωή τους 30 στρατιώτες σύμφωνα με πληροφορίες από τις ιρακινές αρχές .Οι περίσσότεροι αιχμαλωτίστηκαν και εκτελέστηκαν επιτόπου.
Στόχος των δυνάμεων του ISIL ήταν το φυλάκιο στην πόλη Κάιμ, σε απόσταση 320 χλμ. δυτικά της Βαγδάτης. Στόχος των επιθέσεων του ΙΚΙΛ σε συνοριακά φυλάκια είναι να μπορεί να διακινεί ευκολότερα όπλα και βαρύ εξοπλισμό σε διαφορετικά πεδία μαχών. Μην ξεχνάμε ότι ο πόλεμος στη Συρία μαίνεται και οι εφεδρείες της οργάνωσης έχουν “τεντώσει”.
Προς το παρόν η οργάνωση μοιαζει εκτός ελέγχου, τουλάχιστον με πρώτη ανάγνωση. Αυτό όμως που φαίνεται είναι ποιοι κερδίζου. Οι ΗΠΑ θέλουν εδώ και καιρό να καταρρεύσει η σιιτική κυβέρνηση που αποτελέι και σύμμαχο του Ιράν, εάν αυτό δεν είναι εφικτό, να τριχοτομηθεί το Ιράκ σε τρια κομμάτια. Ελπίζουν έτσι ότι το Ιράν δεν θα μπορέι να στηρίζει τον Άσαντ μέσω του ιρακινού “διαδρόμου”.
Άλλοι κερδισμένοι έιναι οι Κούρδοι, οι οποίοι είναι έτοιμοι να ανακηρύξουν ανεξάρτητο κράτος. Διαθέτουν ισχυρή, ετοιμοπόλεμη και προπάντων αποφασισμένη πολιτοφυλακή 100000 μαχητών, και για κάποιο λόγο που δεν έχει εξηγηθεί επαρκώς το ΙSL μέχρι τώρα έχει αποφύγει να συγκρουστεί μαζί τους, βοηθώντας τους έτσι να προχωρήσουν στην δημιουργία ενός αρχικού ανεξάρτητου Κουρδιστάν. Φυσικά αυτό θα εχει και συνέχεια, και ήδη στην Τουρκία ανησυχούν για την νοτιοανατολική τους περιφέρεια.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Pin It on Pinterest