Ισχύει το 00:00 – 05:00 στην απαγόρευση κυκλοφορίας σήμερα απο αύριο η αλλαγή του Lockdown

Η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 00:00 έως τις 05:00 ισχύει για απόψε, όμως από αύριο (7/11) θα υπάρξουν νέα δεδομένα τις νυχτερινές ώρες λόγω lockdown. Οι τρεις λόγοι που θα μπορούμε να βγούμε από το σπίτι τις ώρες 21:00 με 05:00.

Με εξαίρεση τη Θεσσαλονίκη και τις Σέρρες, οι οποίες βρίσκονται ήδη σε καθεστώς lockdown, όλη η υπόλοιπη Ελλάδα θα έχει και απόψε απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 00:00 έως και τις 05:00.

Τα δεδομένα, όμως, θα αλλάξουν από το βράδυ του Σάββατο (7/11) λόγω του γενικού lockdown που θα έχει ισχύ για τις τρεις επόμενες εβδομάδες.

Όπως είναι ήδη γνωστό για τις μετακινήσεις μας θα επιστρέψει το SMS στο 13033, ωστόσο κατά τις νυχτερινές ώρες η μετακίνηση θα γίνεται μόνο για τρεις λόγους.

Συγκεκριμένα για το διάστημα 21:00-05:00 επιτρέπονται οι μετακινήσεις με χρήση SMS ΜΟΝΟ για τους παρακάτω λόγους:

  • Λόγοι εργασίας
  • Λόγοι υγείας
  • Ατομική κίνηση με κατοικίδιο ζώο

Πώς γίνεται η αποστολή του SMS

Oι πολίτες μπορούν στέλνουν από το κινητό τους, SMS στον αριθμό 13033 χωρίς χρέωση.

Το SMS πρέπει να είναι της μορφής:

X [κενό] ονοματεπώνυμο και διεύθυνση κατοικίας, όπου Χ ο λόγος εξόδου με τον αριθμό 1, 2, 3, 4, 5, 6 που αντιστοιχεί στις παρακάτω αιτιολογίες:

  1. Μετάβαση σε φαρμακείο ή επίσκεψη στον γιατρό, εφόσον αυτό συνιστάται μετά από σχετική επικοινωνία.
  2. Μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών αγαθών πρώτης ανάγκης (σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ), όπου δεν είναι δυνατή η αποστολή τους.
  3. Μετάβαση στην τράπεζα, στο μέτρο που δεν είναι δυνατή η ηλεκτρονική συναλλαγή.
  4. Κίνηση για παροχή βοήθειας σε ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη ή συνοδεία ανηλίκων μαθητών από/προς το σχολείο.
  5. Μετάβαση σε τελετή κηδείας υπό τους όρους που προβλέπει ο νόμος ή μετάβαση διαζευγμένων γονέων ή γονέων που τελούν σε διάσταση που είναι αναγκαία για τη διασφάλιση της επικοινωνίας γονέων και τέκνων, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις.
  6. Σωματική άσκηση σε εξωτερικό χώρο ή κίνηση με κατοικίδιο ζώο, ατομικά ή ανά δύο άτομα, τηρώντας στην τελευταία αυτή περίπτωση την αναγκαία απόσταση 1,5 μέτρου.

Διαβάστε περισσότερα νέα εδώ

Pin It on Pinterest