Ηρεμία οι κρατήσεις θα έρθουν! – Γράφει ο Παύλος Ελένης

Επικρατεί ένας πανικός αυτή τη στιγμή για το αν θα έχουμε κρατήσεις το καλοκαίρι πως θα πάνε οι κρατήσεις αν ανοίξουμε αν δεν ανοίξουμε τι λένε οι άλλες χώρες κοκ. Αυτός ο πανικός είναι πραγματικά κατανοητός μιας και βρισκόμαστε σε αχαρτογράφητα νερά και προσπαθούμε όλοι με τον ένα η τον άλλο τρόπο να μαντέψουμε τι θα γίνει το καλοκαίρι.


Η κατάσταση έχει ξεκινήσει να βελτιώνεται παντού και η άρση των περιοριστικών μέτρων συμβαίνει σε όλες τις χώρες της ΕΕ. Είναι γεγονός ότι τα πράγματα δεν ήρθαν όπως θέλαμε αλλά δεν γίνεται πάντα να έρχονται όπως θέλουμε. Φανταστείτε τι θα γινόταν αν η διαχείριση της κρίσης από τη κυβέρνηση δεν ήταν τόσο τελειά και δεν μας είχε εκθειάσει όλος ο κόσμος για το ποσό καλά αντιμετωπίσαμε αυτή τη κρίση, τότε δε θα χρειαζόταν να μαντέψουμε η αποτυχία όχι μόνο για φέτος αλλά και 2-3 ακόμη χρόνια θα ήταν δεδομένη.

Αυτή τη στιγμή είναι σημαντικό να προετοιμαστούμε για το ξεκίνημα της σεζόν να ελέγξουμε όσο το δυνατόν καλυτέρα τις παροχές τις κυβερνήσεις και να προσπαθήσουμε να απορροφήσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο προσωπικό έτσι ώστε να αποφύγουμε δραματικές καταστάσεις το χειμώνα. Το 2020 δεν θα είναι χρονιά στην οποία θα στοχεύσουμε στο κέρδος αλλά στην επιβίωση τη δική μας και των εργαζομένων. Ο χειμώνας που έρχεται θα είναι οικονομικά ένας δύσκολος χειμώνας και θα πρέπει αυτό όλοι να το εμβαθύνουν και να ξεκινήσουν από τώρα τις απαραίτητες προετοιμασίες. Ο Κορωνοίος και η σημερινή κατάσταση οφείλουν να μας κάνουν περισσότερο συνεπείς στις υποχρεώσεις μας, υπεύθυνους και προνοητικούς για το τι μπορεί να συμβεί. Είναι καιρός ως κράτος να σοβαρευτούμε και να αφήνουμε στους ειδικούς τη λύση και να τους δείχνουμε εμπιστοσύνη και ευγνωμοσύνη για τις υπηρεσίες τους. Η μπαχαλοποίηση της χώρας και οι ατάκες του στυλ «όλοι οι ιδίοι είναι» με αυτή τη κρίση καταρρίφθηκαν και όλοι το γνωρίζουν αυτό.


Η κρίση είναι μια ευκαιρία να αν προσδιορίσουμε τις στρατηγικές μας ως επιχειρήσεις και ως άνθρωποι και να θυμόμαστε ότι πάνω από όλα το πρώτο λόγο έχει η φύση και θα πρέπει όλοι να είμαστε προετοιμασμένοι για παν ενδεχόμενο ανά πάσα στιγμή. Το κράτος είναι υποχρεωμένο για τις επιχειρήσεις να δημιουργήσει η να υποχρεώσει τις ασφαλιστικές εταιρίες να δημιουργήσουν πακέτα για τέτοιες περιπτώσεις και επιτέλους να ξυπνήσουμε και να βάλουμε την Ελλάδα πάνω από όλα. Είμαστε υποχρεωμένοι να ξεκινήσουμε τις επενδύσεις σε άλλους τομείς και όχι μόνο στο τουρισμό. Μόλις τα πράγματα έγιναν λίγο δύσκολα όλες οι χώρες π.χ Γερμανία, Γαλλία, κοκ παίρνουν μετρά να καλύψουν οικονομικά πρώτα τους δικούς τους κάτοικους και μετά τους υπολοίπους.
Αν αυτή η κυβέρνηση θέλει να λέγεται φιλελεύθερη είναι υποχρεωμένη να δημιουργήσει κανονιστικά πλαίσια για επιχειρήσεις σε όλους τους τομείς. Είναι υποχρεωμένη να ξεκινήσει να επιδοτεί εργοστάσια για δημιουργία αυτοκίνητων, σκαφών, αεροσκαφών και ότι άλλο μπορεί να φταστεί ο καθένας.

Η έννοια δεν είναι αν θα γίνει εργοστάσιο για αεροσκάφη αλλά αν θέλει κάποιος να το κάνει να μπορεί χωρίς προβλήματα. Η Δεύτερη αυτή απανωτή κρίση μας υποχρεώνει όλους να γίνουμε υπεύθυνοι προς τους υπολοίπους και να ξεκινήσουμε επιτέλους να καταλαβαίνουμε την αξία της επένδυσης και του επενδυτή. Ότι πάει καλά πάει καλά για όλους όταν δεν πάει καλά δεν πάει για κανέναν αυτή είναι η ουσία. Όλοι μας πρέπει αυτή τη στιγμή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης να προωθήσουμε την ηρεμία και την εξαιρετική κατάσταση στην Ελλάδα και να προσκαλέσουμε φίλους και γνωστούς να μας επισκεφθούν.

Ηρεμία λοιπόν εργαζόμενοι και επιχειρηματίες ξεκινάμε την εργασία μας σιγά σιγά και βοηθάμε όλοι με το τρόπο μας την ανάκαμψη του τουρισμού. Κάθε κρίση έχει τις ευκαιρίες της αυτή η κρίση μας δείχνει τις δικές της ας τις εκμεταλλευτούμε και δεν εννοώ να τρέξουμε όλοι να φτιάξουμε μίνι μαρκετ.

Παύλος Ελένης
Σύμβουλος Ξενοδοχείων

Παύλος Ελένης – Βιογραφικό

Ο Παύλος Ελένης γεννήθηκε στη Ρόδο το 1981 όπου διέμεινε κα πήγε σχολείο έως το 1998. Ο πατέρας του ο Γεώργιος Ελένης ένας από τους πρώτους ανθρώπους που φοίτησαν σε πανεπιστήμιο μαθηματικός διετέλεσε για χρόνια διευθυντής στο Γυμνάσιο Μασσάρων και έπειτα Λυκειάρχης στο Λύκειο Αρχαγγέλου. Επίσης διετέλεσε Προέδρος δημοτικού συμβουλίου στο δήμο Αρχαγγέλου.

Ο Παύλος είναι πατέρας ενός κοριτσιού και η γυναίκα του είναι από τη Πολωνία και ζουν στο Χαράκι της Ροδίου όπου και έχουν τις επιχειρήσεις τους. Ασχολείται σχεδόν όλο το χρόνο με την οικογένεια του και τη δουλειά του και τη λιγοστή ώρα που μένει ελεύθερη με το ψάρεμα και με τη καλλιέργεια λαχανικών.

Ο Παύλος τέλειωσε το Δημοτικό Σχολείο Μάλωνα, Γυμνάσιο Μασσάρων και το Λύκειο Αρχαγγέλου. Έπειτα προτίμησε τις σπουδές στην Αγγλία στο MMU Μηχανικός ηλεκτρονικών υπολογιστών και ηλεκτρονικός μηχανικός. Το 2002 ξεκίνησε το πρώτο του μεταπτυχιακό στις τηλεπικοινωνίες και δίκτυα υπολογιστών στο πανεπιστήμιο Middlesex και έπειτα συνέχισε δεύτερο μεταπτυχιακό στο Bournemouth στο MBA. Το 2007 ξεκίνησε στο Kings College μέσω του ανοιχτού πανεπιστήμιου νέο πτυχίο στη Πολιτική και κρατική Οικονομία.

Ο Ελένης Παύλος Πιστεύει ότι κάνουμε πρέπει να το κάνουμε με μεγάλη προσοχή στις λεπτομέρειες για να αριστεύσουμε και να ξεχωρίσουμε από τους υπολοίπους. Μόνο έτσι μπορούμε να προχωρήσουμε μπροστά.

Ο Παύλος Ελένης είναι Χριστιανός ορθόδοξος με μεγάλη αδυναμία στο μοναστήρι της Αγίας Τριάδας στη Μάλωνα όπου πήγαινε πάντοτε μικρός πριν τις εξετάσεις του σχολείου του.

Ο Παύλος ήταν από μικρός πολύ ενεργός στα πολιτικά και είχε απόψεις υπερ. της ελευθέριας του λογού. Όσο περνούσαν τα χρόνια ασχολήθηκε στο πανεπιστήμιο ως εκπρόσωπος των μηχανικών και αργότερα διετέλεσε πρόεδρος στη τοπική ομάδα ποδοσφαίρου του χωριού. Κάποια στιγμή αποφάσισε να ασχοληθεί με τη τοπική πολιτική και είχε κατεβεί ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με το συνδυασμό του τωρινού περιφερειάρχη Γιώργου Χατζημάρκου. Ακόμη και τώρα οι σχέσεις τους είναι εξαιρετικές και υπάρχει σεβασμός και αλληλοεκτίμηση.

Λόγω της δύσκολης κατάστασης που αντιμετώπισε στην εύρεση δουλείας όταν τέλειωσε το πανεπιστήμιο αποφάσισε να δημιουργήσει μια εταιρία την Algoos με την οποία προσπαθεί να βοηθήσει όλους τους φοιτητές και σπουδαστές να βρουν τη πρώτη τους δουλειά. Όλη του εργασία προς τους νέους γίνεται δωρεάν.

Η Algoos έχει δωρίσει για χρόνια πολλά χρήματα σε σχολεία της Αφρικής για να αγοράσουν θρανία και βιβλία. Οποίος θέλει δωρίζει μέσω της ιστοσελίδας που διαθέτει η εταιρία και εμείς τα στέλνουμε στους καθηγητές στην Αφρική για να βοηθήσουν όλα τα παιδιά.

Δεν υπάρχει τίποτα πιο ιερό από την οικογένεια και σε ένα κόσμο επικίνδυνο που ζούμε είμαστε υποχρεωμένοι να δώσουμε στα παιδιά μας όλα τα εφόδια όχι μόνο να επιζήσουν αλλά και να διαπνεύσουν. Ελπίζουμε όλοι πάντοτε ότι κάνουμε το καλύτερο δυνατό και αυτά και ζητάμε από το θεό να τους δώσει την απαραίτητη τύχη που χρειάζονται για να κάνουν τα όνειρα τους πραγματικότητα.