Η σανίδα μαγνητικής αιώρησης που «ίπταται» πάνω από το έδαφος – Δείτε βίντεο

Το πρώτο πλήρως λειτουργικό hoverboard χωρίς κινητά πτερύγια κατάφερε να κατασκευάσει Lexus. Η σανίδα της Lexus αιωρείται σε μικρή απόσταση από το έδαφος χάρη σε μαγνήτες και υπεραγωγούς.

Παράλληλα, από τα πλάγια της σανίδας βγαίνει ατμός, ο οποίος δεν είναι οπτικό εφέ. Αντίθετα, πρόκειται για υγροποιημένο άζωτο που ψύχει τους υπεραγωγούς στους -321 βαθμούς Φαρενάιτ (-196 βαθμούς Κελσίου), τη θερμοκρασία που γίνονται υπεραγώγιμοι.

hoverlexus1

Ωστόσο, πολλοί απογοητεύτηκαν από το γεγονός ότι η χρήση της μαγνητικής σανίδας είναι δυνατή μόνο πάνω από μεταλλικές επιφάνειες. Στην πλειοψηφία των επιφανειών των ανθρώπινων κατασκευών, το hoverboard στην πραγματικότητα είναι μια βαριά σανίδα κι έτσι, όπως σημειώνει το Wired, δεν έχει μεγάλες διαφορές από δεκάδες πειραματικές δημιουργίες που έχουν βγει από διάφορα εργαστήρια τις τελευταίες δεκαετίες.

Στο βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα η Lexus, ο επαγγελματίας του skateboarder Ross McGouran προσπαθεί να συνηθίσει το νέο τύπο σανίδας που ίπταται, δείχνοντας ότι χρειάζεται χρόνος για να κάνει ακόμη και τις πιο βασικές κινήσεις.

hoverlexus2

Δείτε το βίντεο με τον Ross McGouran και κατόπιν την ιστορία πίσω από τη δημιουργία του hoverboard…