Συνάντηση Β. Υψηλάντη με τον Υπουργό Υγείας για τα προβλήματα του Νοσοκομείου της Κω

Συνάντηση του Βουλευτή Δωδεκανήσου κ. Βασίλη Υψηλάντη με τον Υπουργό Υγείας κ. Μάκη Βορίδη για τα προβλήματα του Νοσοκομείου της Κω.
————————————————————————————————————

Ο Βουλευτής Δωδεκανήσου και Πρόεδρος της Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης κ. Βασίλης Α. Υψηλάντης συναντήθηκε σήμερα με τον Υπουργό Υγείας κ. Μαυρουδή Βορίδη για θέματα του Νοσοκομείου της Κω.
Στην συνάντηση παρέστησαν επίσης ο Πρόεδρος της Ένωσης Κώων Αθηνών “Ο Ιπποκράτης” κ. Νικόλαος Δ. Μανούσης και η ταμίας κ. Νινέττα Ν. Μανούση.
Κατά την συνάντηση ο βουλευτής μεταξύ άλλων έθεσε στον Υπουργό Υγείας την έλλειψη παιδιάτρου στο Νοσοκομείο, την ύπαρξη ενός μόνο καρδιολόγου και ενός ακτινολόγου, την έλλειψη φαρμακοποιού και την ελλιπή στελέχωση των υπόλοιπων τμημάτων του Νοσοκομείου.
Επίσης κατατέθηκαν στον Υπουργό οι απόψεις που διατυπώθηκαν από τον Δήμαρχο Κω κ. Θεοδόση Νικηταρά, καθώς και σχετικό υπόμνημα του Διοικητή του Νοσοκομείου της Κω και ζήτησαν από τον Υπουργό να επιληφθεί κατά τρόπο συστηματικό και αποτελεσματικό της επίλυσης των προβλημάτων.
Ο Υπουργός δεσμεύτηκε σε πρώτη φάση να αντιμετωπίσει τα κενά που υπάρχουν στο Νοσοκομείο της Κω και να διερευνήσει όλες τις δυνατότητες λειτουργίας του Π.Π.Ι. Αντιμάχειας.
Τέλος ο κ. Βορίδης τόνισε την αναγκαιότητα σύστασης ομάδας εργασίας για την συνολική αντιμετώπιση της υγειονομικής θωράκισης των νησιών μας, αφού τα μέχρι σήμερα ληφθέντα μέτρα, προκειμένου να υπάρξει επαρκής στελέχωση γιατρών στα νησιά μας, δεν έχουν αποδώσει στον επιθυμητό βαθμό και κατ’ επέκταση να διαιωνίζονται τα υφιστάμενα προβλήματα.
Την θέση αυτή είχε υποστηρίξει και ο βουλευτής Δωδεκανήσου κατά την τελευταία σύσκεψη στο Υπουργείο Υγείας παρουσία των Δημάρχων των νησιών του Αιγαίου.
Μετά το πέρας της συνάντησης ο Βασίλης Α. Υψηλάντης δήλωσε ότι θα παρακολουθεί στενά την υλοποίηση των όσων συζητήθηκαν σήμερα με τον Υπουργό Υγείας.

Pin It on Pinterest

Share This