“Με συνέπεια, σοβαρότητα, υπευθυνότητα, εντιμότητα και καθαρές θέσεις συνεχίζω την προσπάθεια για την πατρίδα και τα Δωδεκάνησα”

Συνέντευξη τύπου του Βουλευτή Δωδεκανήσου Βασίλη Α. Υψηλάντη : “Με συνέπεια, σοβαρότητα, υπευθυνότητα, εντιμότητα και καθαρές θέσεις συνεχίζω την προσπάθεια για την πατρίδα και τα Δωδεκάνησα”
______________________________________________________________

Ο βουλευτής Δωδεκανήσου κ. Βασίλης Α. Υψηλάντης παραχώρησε, σήμερα, συνέντευξη τύπου στη Ρόδο τονίζοντας τη συνεπή, με σοβαρότητα, υπευθυνότητα, εντιμότητα και τις καθαρές θέσεις άσκηση του Κοινοβουλευτικού του έργου και της προσπάθειές του για την επίλυση ζωτικών θεμάτων για τα Δωδεκάνησα. Ερωτηθείς για τη στάση της κ. Ιατρίδη στο θέμα της εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατία τη χαρακτήρισε όψιμη μεν αλλά θετική, στο ενδεχόμενο δε να συμπεριληφθεί στο ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας είπε ότι αυτό θα εξαρτηθεί και στο κατά πόσο θα αποκηρύξει τις μέχρι τώρα θέσεις της σχετικά με τον Αντώνη Σαμαρά, τους συναδέλφους της στα Δωδεκάνησα και τους αγώνες της Νέας Δημοκρατίας για τη σωτηρία της χώρας από την άτακτη χρεοκοπία. Σε κάθε περίπτωση τόνισε ότι η Νέα Δημοκρατία, σε περίπτωση εκλογών, πρέπει να καταρτίσει ένα σοβαρό, αξιοπρεπές και δυναμικό ψηφοδέλτιο σύμφωνα με την ιστορική της πορεία και τις αρχές της.
Ειδικότερα τα κυριότερα σημεία της συνέντευξης τύπου του κ. Βασίλη Α. Υψηλάντη ήταν τα ακόλουθα:
Ευχήθηκε για τις Άγιες μέρες των Χριστουγέννων και το Νέο Έτος 2015 σε όλους τους Δωδεκανήσιους και τις Δωδεκανήσιες. Υγεία, ευτυχία και δημιουργικότητα και για τα νησιά μας ευημερία και ανάπτυξη. Ευχαρίστησε τους εκπροσώπους των Μ.Μ.Ε και των ηλεκτρονικών μέσων τη συμπαράστασή τους τα 2,5 αυτά χρόνια κοινοβουλευτικής θητείας.
Μια θητεία που έγινε στη βάση της συνέπειας, σοβαρότητας, υπευθυνότητας, εντιμότητας και τις καθαρές θέσεις για την πατρίδα και τα Δωδεκάνησα. Με 40 και πλέον ομιλίες στην Ολομέλεια της Βουλής, εκατοντάδες στις Επιτροπές Μορφωτικών Υποθέσεων στην οποία διετέλεσε και γραμματέας της, Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης ως Γραμματέας και Πρόεδρος, Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Δεοντολογίας που εκτός τις υποθέσεις άρσης ασυλίας των Βουλευτών ασχολήθηκε με τη σύνταξη Κώδικα Δεοντολογίας και βέβαια με τα θλιβερά φαινόμενα περί καταγγελιών απόπειρας χρηματισμού βουλευτών. Με πάνω από 150 ενέργειες κοινοβουλευτικού ελέγχου, με την προώθηση και επίλυση ζωτικών για τα νησιά μας θεμάτων και βέβαια πάντα κοντά στον άνθρωπο και στην καθημερινότητα του. Και με εκκρεμότητες, την καλύτερη λύση των οποίων έχει δρομολογήσει. Όπως η Ροδιακή Έπαυλη, το Αλιευτικό Καταφύγιο Πάτμου, η νομοθετική ρύθμιση για τα ακίνητα που διεκδικεί το Δημόσιο στη Σύμη, Σχολή Εμποροπλοιάρχων στην Κάλυμνο, Κέντρο Υγείας στην Κάρπαθο, οι νέες φυλακές στην Κω και η εγκατάσταση των δικαστηρίων στο παλαιό Νοσοκομείο.
Σήμερα ο τόπος μας βρίσκεται σε ιδιαίτερα δύσκολη καμπή. Μετά από 6 χρόνια σκληρής ύφεσης, χάρη στις θυσίες του Ελληνικού λαού καταγράφονται θετικά πρόσημα στα μεγέθη της ελληνικής οικονομίας και μπορούμε να ατενίζουμε με αισιοδοξία το μέλλον.
Η εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας συμπίπτει χρονικά με τέτοια γεγονότα που ενώ λογικά θα έπρεπε να συνεπαίρνουν όλα τα πολιτικά κόμματα, στη χώρα μας, στο δρόμο της εθνικής συνεννόησης και ενότητας, τουναντίον γίνεται η αιτία να ξεδιπλωθεί όλη παθογένεια και η εσωστρέφεια κυρίως με ευθύνη του ΣΥΡΙΖΑ και των πολιτικών εξαπτέρυγών του.
Πρώτο γεγονός είναι η επίτευξη, με τις προσπάθειες του ελληνικού λαού, αδιαμφισβήτητων οικονομικών μεγεθών που μπορούν να αποτελέσουν το εφαλτήριο για την προσδοκώμενη ανάπτυξη και αναζωογόνηση της πατρίδας και του λαού μας.
Ποιά είναι κατά την άποψή του τα σημαντικά στοιχεία:
Το πρώτο αφορά την ανάκαμψη και την πρόβλεψη ρυθμών ανάπτυξης, για πρώτη φορά μετά από 6 χρόνια ύφεσης και 21 συναπτά τρίμηνα συρρίκνωσης. Με θετικό πρόσημο της ανάπτυξης.
Το δεύτερο ότι ο Προϋπολογισμός του 2015 προδιαγράφει, για 3η συνεχόμενη χρονιά, την επίτευξη σημαντικού πρωτογενούς πλεονάσματος, και είναι για πρώτη φορά, μετά από δεκαετίες, δημοσιονομικά ισοσκελισμένος. Η Αξιωματική Αντιπολίτευση συμφωνεί σ’ αυτό. Υποστήριζε μάλιστα την επίτευξη ισοσκελισμένου Προϋπολογισμού. Έχει όμως εντελώς διαφορετικό τρόπο προσέγγισης, κάτι που πρέπει να προβληματίσει σοβαρά το λαό μας. Αποκρύπτει από τον ελληνικό λαό ότι τούτο μπορεί να υλοποιηθεί με τη δραματική αύξηση φόρων κατά 4,5 δισεκατομμύρια ευρώ, τους οποίους αποκρύπτει και βεβαίως δεν τους προσδιορίζει και με τη διατήρηση των πρωτογενών δαπανών στο 44% ! Περαιτέρω η εξαγγελία του ΣΥΡΙΖΑ σταθεροποίησης των δαπανών στο ύψος του 2014, δείχνει ότι με κανένα τρόπο δεν θα αυξήσει τους μισθούς και τις συντάξεις, όπως έχει υποσχεθεί. Ειπώθηκαν επίσης εδώ, από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, περί απομείωσης του δημόσιου χρέους ώστε να απαλλαγεί η χώρα από την ανάγκη παραγωγής πλεονασμάτων. Και όλα αυτά μόνοι τους, δίχως κανένα σύμμαχο και βέβαια λογαριάζοντας δίχως τον ξενοδόχο. Είναι συνεπώς απόλυτα δεδομένο, δίχως να χρειάζεται κανένα email από κανέναν, ότι στοχεύει έτσι, όπως και με το περιβόητο μανιφέστο της Θεσσαλονίκης, με βεβαιότητα στην οριστική απομόνωση της χώρας και στην απώλεια όλων εκείνων που με θυσίες καταφέραμε μέχρι σήμερα.
Οδηγούν τη χώρα, με αφορμή την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας, σε πρόωρες εκλογές, προσφέροντας ένα μίγμα πολιτικής, όχι μόνον ληγμένο αλλά και επικίνδυνο. Τέτοιο εμπόρευμα δυστυχώς επιδιώκουν να πουλήσουν στο λαό μας και γι’ αυτό βιάζονται. Για να τον ξεγελάσουν, αδιαφορώντας για τις συνέπειες.
Σε μια χρονική στιγμή που σηματοδοτεί το τέλος των μνημονίων, την πληρωμή της τελευταίας δόσης στήριξης και την ασφαλή έξοδο μας στις αγορές.
Ο Ελληνικός λαός ενδεχομένως να κληθεί να προστατεύσει όσα έχει πετύχει ως εγγυητής των κατακτήσεών του, αλλά και της πολιτικής ομαλότητας που με καρτερικότητα, σύνεση, και εργατικότητα έχει επιτύχει.
Δεν πρέπει να εγκλωβιστούμε και πάλι στη μέγγενη των αρνητικών επιδόσεων, της δυστυχίας και της εθνικής κατάθλιψης. Σε μια νέα κρίση.
Αυτή την πραγματικότητα διασφαλίζει η Νέα Δημοκρατία σε αντίθεση με τη μη σοβαρή και πεζοδρομιακή τακτική της ανατροπής και της διάλυσης των πάντων από το ΣΥΡΙΖΑ.