Συνεργασία Υψηλάντη – Κικίλια για Μεσαιωνική Πόλη και Κορακόνερο

Συνεργασία του Βουλευτή Δωδεκανήσου κ. Βασίλη Υψηλάντη με τον νέο Υπουργό Δημόσιας Τάξης κ. Βασίλη Κικίλια.

Βασίλης Α. Υψηλάντης : “Ζήτησα από τον κ. Υπουργό να ξαναποκτήσει η Μεσαιωνική Πόλη της Ρόδου την πολύ καλή εικόνα που πετύχαμε πέρσι με τις πυκνές περιπολίες, όπως επίσης να υπάρξει αρωγή στην τοπική αυτοδιοίκηση η οποία οφείλει να ενσκήψει στα προβλήματα που δημιουργούνται από τους Αθίγγανους στους Μύλους και το Καρακόνερο.”

————————————————————————————————————

Ο Βουλευτής Δωδεκανήσου κ. Βασίλης Α. Υψηλάντης συναντήθηκε και είχε συνεργασία σήμερα με τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης κ. Βασίλη Κικίλια για θέματα σχετικά με τα προβλήματα αστυνόμευσης και πυρόσβεσης στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και ειδικότερα στα Δωδεκάνησα.
Κατά την συνάντηση τέθηκαν τα θέματα που απασχολούν τις υπηρεσίες και των τριών Αστυνομικών Διευθύνσεων της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ρόδου, της αστυνόμευσης της Μεσαιωνικής Πόλης και την αντιμετώπιση του προβλήματος των Αθιγγάνων στο Καρακόνερο.
Ειδικότερα, όσον αφορά τις Αστυνομικές Διευθύνσεις της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, τέθηκαν τα θέματα της υποστελέχωσής των αστυνομικών τμημάτων, η διάρθρωση, το πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης και η παλαιότητα του στόλου των οχημάτων. Ακόμη συζητήθηκε το θέμα της αστυνόμευσης της Μεσαιωνικής Πόλης της Ρόδου και η υποβάθμιση σε Γραφείο του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ρόδου.
Όσον αφορά την Πυροσβεστική Υπηρεσία της Ρόδου, συζητήθηκε η λειτουργικότητα των σημερινών εγκαταστάσεων της και η ανάγκη μεταστέγασής της, η παλαιότητα των οχημάτων, επεσήμανε το πρόβλημα της υποστελέχωσης παρά τις όποιες υποστηρικτικές ενισχύσεις γίνονται με προσωπικό.
Εκτενή συζήτηση έγινε για την αντιμετώπιση του προβλήματος των Αθιγγάνων στο Καρακόνερο Ρόδου αλλά και της παράνομης εγκατάστασης αρκετών αθιγγάνων στο τουριστικότερο σημείο της Ρόδου, τους Μύλους στο Μανδράκι και του επεσήμανε ότι πρέπει να επαναληφθεί και εφέτος η επιχείρηση περιπολιών στη Μεσαιωνική Πόλη της Ρόδου που απέφερε κατά γενική ομολογία καρπούς.
Ο Υπουργός δεσμεύθηκε να εξετάσει και να δώσει κατά προτεραιότητα λύσεις στα προβλήματα αστυνόμευσης
Ο κ. Υψηλάντης μετά το πέρας της συνάντησης δήλωσε:” Είχαμε μια καλή συνεργασία με το νέο Υπουργό Δημόσιας Τάξης κ. Κικίλια. Άκουσε με προσοχή τα προβλήματα, τη λύση των οποίων θα επιδιώξει με τον καλύτερο τρόπο και με τη συνεργασία. Του ζήτησα επίσης να ξαναποκτήσει η Μεσαιωνική Πόλη της Ρόδου την πολύ καλή εικόνα που πετύχαμε πέρσι με τις πυκνές περιπολίες, όπως επίσης να υπάρξει αρωγή στην τοπική αυτοδιοίκηση η οποία οφείλει να ενσκήψει στα προβλήματα που δημιουργούνται από τους Αθίγγανους στους Μύλους και το Καρακόνερο.
Σύντομα τέλος θα επισκεφθεί τη Ρόδο για να διαμορφώσει ιδία άποψη στα θέματα που του τέθηκαν.”

Pin It on Pinterest