Ο Βασίλης Υψηλάντης Υπουργός Άμυνας ;

Με νέα και άφθαρτα πρόσωπα ετοιμάζεται ο Σαμαράς να διορθώσει την πατάτα του προηγούμενου ανασχηματισμού με αφορμή την αντικατάσταση του Δημήτρη Αβραμόπουλου στο υπ. Άμυνας…

Η αντικατάσταση του σημερινού υπουργού Αμυνας είναι η αφορμή για έναν δομικό ανασχηματισμό στον οποίο πρωταγωνιστικό ρόλο θα έχουν τα νέα και άφθαρτα πρόσωπα. Ο πρωθυπουργός έχει αδυναμία στα νέα και άφθαρτα πρόσωπα, όπως ο 78χρονος πρώην πρέσβης Κωνσταντίνος Ζαχαράκης που τοποθετήθηκε στον ΟΠΑΔ ή ο Ζαγορίτης σε έναν εξίσου άχρηστο Οργανισμό. Αυτή τη φορά όμως ο Σαμαράς φαίνεται να παίρνει στα σοβαρά τα μηνύματα του κόσμου που ασφυκτιά την ώρα που η κυβέρνησή του παρουσιάζει εικόνα περιφερόμενου θεατρικού μπουλουκιού. Ετσι παίζει το τελευταίο του χαρτί με έναν ανασχηματισμό που θα προκαλέσει αίσθηση.

15a

Σύμφωνα με πληροφορίες θα ξηλώσει όλη σχεδόν την κυβέρνηση ξεκινώντας από τον Γκίκα Χαρδούβελη ο οποίος ζήτησε να αντικτασταθεί. Στην θέση του θα τοποθετηθούν ένας εκ των Σταύρου Παπασταύρου- Χρύσανθου Λαζαρίδη. Η πρώτη έκπληξη έρχεται στο υπ. Αμυνας. Οπως όλα δείχνουν στην θέση του Δημήτρη Αβραμόπουλου θα τοποθετηθεί ο βουλευτής Δωδεκανήσου Βασίλης Υψηλάντης.

15b

Ο Bασίλειος Νικόλαος Α. Yψηλάντης γεννήθηκε στη Ρόδο στις 25 Σεπτεμβρίου 1962 , από πατέρα γεννημένο στην Κάλυμνο και μητέρα Συμαϊκής καταγωγής. Απεφοίτησε από το Βενετόκλειο Λύκειο Ρόδου. Πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Φοίτησε στο Μεταπτυχιακό Τμήμα του Κολλεγίου της Ευρώπης σε θέματα Ευρωπαϊκού Κοινοτικού Δικαίου στη Μπρυζ- Βελγίου και διετέλεσε επιστημονικός συνεργάτης στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Υπήρξε ιδρυτικό Μέλος της Συνεταιριστικής Τράπεζας Δωδεκανήσου και επί δωδεκαετία Γενικός Γραμματέας και Α΄ Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. και πρόεδρος της οικογενειακής εμπορικής και βιομηχανικής επιχείρησης «ΥΨΗΚΕΡΑΜ Α.Ε». Ως εκπρόσωπος του Δικηγορικού Συλλόγου Ρόδου συμμετείχε στο Δ.Σ του Ινστιτούτου Αιγαίου του Δικαίου της Θάλασσας και του Ναυτικού Δικαίου Ρόδου. Δικηγόρος στον Άρειο Πάγο και στο Συμβούλιο της Επικρατείας με την ιδιότητα του μέλους του Δικηγορικού Συλλόγου Ρόδου και διατηρεί, στη Ρόδο, δικηγορικό γραφείο. Το 2006 τίθεται επικεφαλής της ανεξάρτητης νομαρχιακής παράταξης «Δωδεκανησιακή Ενωτική Κίνηση» (ΔΩΔ.Ε.Κ) και είναι υποψήφιος Νομάρχης Δωδεκανήσου. Η παράταξή του, παρά τη μικρή διάρκεια του προεκλογικού της αγώνα, κατετάγη τελικά δεύτερη και για την περίοδο 2006-2010 είναι ο επικεφαλής της Μείζονος Μειοψηφίας στο Νομαρχιακό Συμβούλιο Δωδεκανήσου και μέλος στη Γενική Συνέλευση της Ένωσης Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων Ελλάδος (Ε.Ν.Α.Ε). Ένα μήνα πριν τη λήξη της θητείας του παραιτείται συμβολικά από τη θέση του διαμαρτυρόμενος για την κυβερνητική επιλογή να μην αποτελέσει η Δωδεκανήσος, στα πλαίσια του «Καλλικράτη», για εθνικούς, ιστορικούς, πολιτιστικούς, αναπτυξιακούς, διοικητικούς, λειτουργικούς λόγους, αυτοτελή περιφέρεια.

Λίγες μέρες πριν τις εκλογές της 4ης.10.2009 καλείται να στελεχώσει το ψηφοδέλτιο της Ν.Δ όπου κατετάγη δεύτερος επιλαχών. Εκλέγεται πρώτος βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στα Δωδεκανήσα στις εκλογές της 7ης.5.2012 και επανεκλέγεται με λίστα στις εκλογές της 17ης Ιουνίου 2012 πρώτος βουλευτής Δωδεκανήσου. Διετέλεσε Γραμματέας της Μόνιμης Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής των Ελλήνων και έχει εκλεγεί Γραμματέας της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης. Είναι μέλος της μόνιμης Επιτροπής Κοινοβουλευτικής Δεοντολογίας, της Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και Σχέσεων με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και της υποεπιτροπής αρμόδιας επί θεμάτων του Υπουργείου Εσωτερικών. Επίσης είναι πρόεδρος της κοινοβουλευτικής επιτροπής φιλίας με την Ινδονησία και μέλος των κοινοβουλευτικών ομάδων φιλίας με τα κράτη της Ιταλίας, της Αυστραλίας και της Ρωσίας.

Είναι μέλος διαφόρων σωματείων και επιστημονικών οργανώσεων. Μιλά την Αγγλική, Γαλλική και Ιταλική γλώσσα . Έχει συγγράψει μελέτες και άρθρα επιστημονικού και Δωδεκανησιακού ενδιαφέροντος που έχουν δημοσιευθεί . Είναι παντρεμένος με τη Χρυσάνθη Παπαπαύλου και έχει δυο παιδιά τον Αναστάση – Παναγιώτη γεννημένο το 1996 και τον Αντώνη- Μιχαήλ το 1999. Είναι εγγονός του αείμνηστου Δημάρχου Ρόδου Μιχαήλ Γ. Πετρίδη.

15c

O Aνδρέας Παπαμίκος θα είναι ο νέος κυβερνητικός εκπρόσωπος στη θέση της Σοφίας Βούλτεψη και κάτα πάσα πιθανότητα με τον Ανδρέα θα πάει η ΝΔ στις εκλογές. Ο Ανδρέας Παπαμιμίκος γεννήθηκε στη Λάρισα στις 14 Νοεμβρίου 1979. Το 1998 πέτυχε την εισαγωγή του, μέσω πανελλαδικών εξετάσεων, στο Τμήμα Βαλκανικών, Σλαβικών και Ανατολικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και έπειτα απέκτησε μεταπτυχιακό τίτλο στις Ευρωπαϊκές Πολιτικές. Έχει παρακολουθήσει κύκλο σπουδών στον τομέα της επικοινωνίας και των ανθρωπίνων πόρων του Πανεπιστημίου Lille III της Γαλλίας, ενώ στη συνέχεια ολοκλήρωσε τις σπουδές του και στη Νομική Επιστήμη. Αυτό το διάστημα εργάζεται ως ασκούμενος δικηγόρος, ενώ η επαγγελματική του δραστηριότητα ξεκινά το 2003, όταν και ξεκίνησε να εργάζεται στον τομέα της επικοινωνίας και του management. Στο παρελθόν διετέλεσε πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Θεσσαλονίκης και το 2010 έγινε ο πρώτος εκλεγμένος από τη βάση πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ. Κατά τη θητεία του στη νεολαία της Νέας Δημοκρατίας, ταυτίστηκε με τη νέα Πρόταση Παιδείας για τα Πανεπιστήμια, τη διατύπωση 14 προτάσεων για ένα δικαιότερο φορολογικό σύστημα, την πραγματοποίηση για πρώτη φορά δράσεων αλληλεγγύης αλλά και τις 40 προτάσεις για την επιχειρηματικότητα μέσω της δράσης «επιχειρώ».

15d

Για την θέση του Αργύρη Ντινόπουλου προορίζεται η Ντόρα Μπακογιάννη η οποία σε συνεργασία με τον Βενιζέλο θα επιχειρήσει να αλλάξει τον εκλογικό νόμο.

Πηγή : makeleio.gr

Pin It on Pinterest