Η καταπολέμηση της διαφθοράς είναι αναγκαία συνθήκη για να αλλάξει η χώρα και να μπει σε πορεία ανάκαμψης και ανάπτυξης…

 

Ο Βασίλης Α. Υψηλάντης στην ημερίδα για τη “Διαφάνεια στην Τοπική Αυτοδιοίκηση” τόνισε : “…Η καταπολέμηση της διαφθοράς είναι αναγκαία συνθήκη για να αλλάξει η χώρα και να μπει σε πορεία ανάκαμψης και ανάπτυξης…”.

—————————————————————————————————————-

Ο βουλευτής Δωδεκανήσου Βασίλης Α. Υψηλάντης μιλώντας σήμερα στην ημερίδα που διοργανώθηκε στο Περιφερειακό Μέγαρο στη Ρόδο, με τη συμμετοχή του κ. Γεωργίου Σούρλα, Γενικού Γραμματέα Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, με θέμα “Διαφάνεια στην Τοπική Αυτοδιοίκηση” τόνισε ότι “Την κρίσιμη αυτή στιγμή, της μεγάλης οικονομικής κρίσης, η διαφάνεια και η καταπολέμηση της διαφθοράς είναι αναγκαία συνθήκη για να αλλάξει η χώρα και να μπει σε πορεία ανάκαμψης και ανάπτυξης. Η διαφθορά κοστίζει πάνω από 12 δισ. ετησίως στο κράτος μας.” .

Σχετικά με τον χώρο της τοπικής αυτοδιοίκησης αφού ανέφερε ότι πρέπει να ενισχυθεί ο ρόλος της προκειμένου να μπορέσει να διαδραματίσει έναν αληθινό αναπτυξιακό ρόλο, επισήμανε ότι οφείλουμε να αναλάβουμε αποτελεσματικές πρωτοβουλίες με στόχο τη διαφάνεια στη διαχείριση των οικονομικών, τον έλεγχο και τη λογοδοσία, την οικονομική διαχείριση των παρατάξεων της Τ.Α, τον έλεγχο της περιουσιακής κατάστασης των αιρετών, τα θέματα ελέγχων σε αδειοδοτήσεις κλπ.

Pin It on Pinterest