Υπουργός Παιδείας προς Υψηλάντη: Επισπεύδεται ο διορισμός εκπαιδευτικών με πραγματική υπηρεσία 30 μηνών από τους υπόλοιπους διοριστέους του ΑΣΕΠ

Υπουργός Παιδείας προς Βασίλη Υψηλάντη: «Επισπεύδεται ο διορισμός εκπαιδευτικών με πραγματική υπηρεσία 30 μηνών από τους υπόλοιπους διοριστέους του ΑΣΕΠ.»
______________________________________________________________
Απάντηση έλαβε ο βουλευτής Δωδεκανήσου κ. Βασίλης Α. Υψηλάντης σε ερώτηση που κατέθεσε στον Υπουργό Παιδείας κ. Ανδρέα Λοβέρδο με την οποία ρωτούσε την πολιτική της Κυβέρνησης για τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς που είχαν συμπληρώσει πραγματική υπηρεσία τριάντα μηνών στην εκπαίδευση μέχρι τον Ιούνιο του 2008 και αν προβλέπεται να διοριστούν ως μόνιμοι εκπαιδευτικοί. Πρόκειται για ένα φλέγον ζήτημα που ταλανίζει πολλούς εκπαιδευτικούς, κυρίως καθηγητές φυσικής αγωγής και μουσικής, αρκετοί εκ των οποίων εργάζονται περισσότερο από μια δεκαετία στα σχολεία και λόγω της κρίσης δεν έχουν διοριστεί.
Στην απάντησή του ο Υπουργός Παιδείας αναφέρει ότι εκκρεμεί ο διορισμός των υπολοίπων διοριστέων του ΑΣΕΠ, οι οποίοι είναι 406 άτομα. Παράλληλα εκκρεμεί το αντίστοιχο 40% εκπαιδευτικών από τον ενιαίο πίνακα προσωρινών αναπληρωτών με πραγματική προϋπηρεσία που ανέρχονται σε 262 άτομα. Οι εκπαιδευτικοί που είναι εγγεγραμμένοι στον πίνακα του 24μήνου είναι συνολικά 554 άτομα ενώ οι εκπαιδευτικοί που είναι εγγεγραμμένοι στον πίνακα του 30μήνου ανέρχονται σε 423 άτομα εκ των οποίων 254 γυμναστές Π.Ε. 11 και 142 μουσικούς Τ.Ε.16.
Ολοκληρώνοντας ο κ. Υπουργός αναφέρει προς τον κ .Υψηλάντη ότι προηγείται ο διορισμός των υπολοίπων διοριστέων του ΑΣΕΠ και με βάση τις σημερινές ανάγκες δύναται να πραγματοποιηθεί ο διορισμός εκπαιδευτικών με πραγματική υπηρεσία 30 μηνών.

Pin It on Pinterest