Δείτε τον εκπληκτικό υποβρύχιο κήπο του Ειρηνικού Ωκεανού (φωτο)

Χιλιάδες είδη ψαριών, υπέροχα νερά, μοναδικά σημεία για καταδύσεις και υποβρύχια εξερεύνηση, είναι μερικά μόνο από τα χαρακτηριστικά του Ειρηνικού Ωκεανού. Το εκπληκτικό αυτό θαλάσσιο «καταφύγιο» θα συνεχίσει να προστατεύεται μετά την ψήφιση νέου νόμου στο Αρχιπέλαγος.

Τα νερά του έχουν όλες τις αποχρώσεις από βαθύ μπλε ως τιρκουάζ και φιλοξενούν περισσότερα από 1.300 είδη ψαριών και 700 είδη κοραλιών σε ολοζώντανους υποβρύχιους κήπους στη νησιωτική χώρα Παλάου.

Με στόχο να προστατεύσει αυτή την ομορφιά του τροπικού παραδείσου, η κυβέρνηση της χώρας ψήφισε νέο νόμο που χαρακτηρίζει το 80% των υδάτων της «θαλάσσιο καταφύγιο»- και συνεπώς προστατεύεται. Ο πρόεδρος Tommy E. Remengesau Jr. σχολίασε πως αυτό αποδεικνύει πως ένα μικρό κράτος μπορεί μα παίξει μεγάλο ρόλο στον ωκεανό.

«Η δημιουργία αυτού του καταφυγίου είναι μια σαφής κίνηση που ο λαός του Παλάου θεωρεί ουσιώδη για την επιβίωσή μας. Θέλουμε να ανοίξουμε το δρόμο για την αποκατάσταση της υγείας του ωκεανού για τις μελλοντικές γενιές», πρόσθεσε.

revaosdkl3revaosdkl2revaosdkl4revaosdkl5revaosdkl6revaosdkl7revaosdkl8revaosdkl9revaosdkl10revaosdkl1

Pin It on Pinterest

Share This