Υπό έλεγχο η φωτιά στο Φράγμα Απολακκιάς – Ενισχύσεις με καναντέρ

Καλύτερη είναι η κατάσταση στο μέτωπο της φωτιάς που εκδηλώθηκε σήμερα μετά τις δυο το μεσημέρι από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία. Η φωτιά με κατεύθυνση προς Ίστριο καίει δασική έκταση και πλέον έχει τεθεί υπό  έλεγχο.

Στο σημείο επιχείρησαν από την πρώτη στιγμή ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ρόδου, η ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ, οι εθελοντικές οργανώσεις του νησιού, τα μηχανήματα του Δήμου και της Περιφέρειας, καθώς και το ελικόπτερο που βρίσκεται σταθμευμένο στο αεροδρόμιο με ρίψεις νερού.

Επιπλέον  κατέφθασαν στο νησί μας δυο καναντέρ για να συνδράμουν στην κατάσβεση της φωτιάς. Τα αεροπλάνα επιχείρησαν με ρίψεις νερού, αλλά αυτή τη στιγμή έχουν αποσυρθεί, καθώς έχουν μείνει διάσπαρτες μικροεστίες στις οποίες δεν μπορούν να επιχειρήσουν. Παραμένουν στη Ρόδο για κάθε ενδεχόμενο.

Δεν έχει πραγματοποιηθεί πλήρης κατάσβεση της φωτιάς, αλλά το μεγάλο μέτωπο έχει τεθεί υπό έλεγχο με μικρές εστίες να καίνε ακόμα σε όλη την περιοχή. Ελπίζουμε να γίνει πλήρης κατάσβεση πριν το βράδυ, καθώς οι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή είναι ισχυροί με προοπτική να αυξηθούν τη νύχτα.

Τα αίτια της φωτιάς ερευνά το ανακριτικό τμήμα της Πυροσεβστικής Υπηρεσίας. Σωτήρια η άμεση κινητοποίηση των δασοπυροσεβστικών δυνάμεων του νησιού μας που βρίσκονται πάντα σε πλήρη επιφυλακή για να μην ζήσουμε ακόμα μια τεράστια οικολογική καταστροφή. Η φωτιά έχει επεκταθεί  περίπου 3 χλμ.

Η περιοχή που καίγεται είναι πολύ κοντά στην περιοχή που κάηκε πέρυσι από την μεγάλη φωτιά της Νότιας Ρόδου.

Rodosreport.gr

Pin It on Pinterest