Υπό ελεγχο η φωτιά στον Άγιο Σουλά – Σωτήρια η επέμβαση των εναέριων μέσων

Υπό  έλεγχο τέθηκε λίγο μετά τις έξι το απόγευμα, η φωτιά που ξέσπασε νωρίτερα το μεσημέρι στην περιοχή του Αγίου Σουλά προς Διμυλιά, καίγοντας δασική έκταση απειλώντας πυκνό πευκοδάσος.

Στην επιχείρηση κατάσβεσης έλαβαν μέρος όλες οι δασοπυροσβεστικές δυνάμεις του νησιού, εθελοντές, τέσσερα καναντέρ, ένα ελικόπτερο και  ένα σινουκ. Καθοριστικής σημασίας η επέμβαση των εναέριων μέσων που έθεσαν υπό έλεγχο τη φωτιά προτού νυχτώσει καθώς βρισκόταν σε δύσβατη περιοχή για τις επίγειες δυνάμεις.

Η Ρόδος είναι ένας τόπος με σημαντικούς πνεύμονες πρασίνου και πρέπει να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες, ώστε να εδρεύουν αεροπλάνα στο νησί. Η επέμβαση τους είναι σωτήρια σε πυρκαγιές που εκδηλώνονται στα πυκνά δάση που έχουν απομείνει, στην πάλαι ποτέ καταπράσινη Ρόδο .

Αυτή τη φορά η Ρόδος στάθηκε τυχερή, χάρη στην άμεση και δυναμική επέμβαση των δυνάμεων, ενώ τα αίτια της φωτιάς θα διερευνήσει το ανακριτικό τμήμα της πυροσβεστικής υπηρεσίας.

Δυνάμεις θα παραμείνουν στην περιοχή μέχρι την πλήρη κατάσβεση της φωτιάς και για τυχόν αναζωπυρώσεις, καθώς οι άνεμοι έχουν αρχίσει να ενισχύονται.

rodosreport.gr

Pin It on Pinterest