“Φούσκωσαν” τα ποτάμια στη Δυτική πλευρά της Ρόδου – Φωτογραφίες

Λόγω των έντονων και αδιάκοπων βροχοπτώσεων κατά τη διάρκεια της νύχτας, “φούσκωσαν”  τα ποτάμια στη Δυτική πλευρά του νησιού.

 Ο ι παρακάτω φωτογραφίες είναι από την Κάμειρο Σκάλα , όπου ο ποταμός που συνδέεται με το φράγμα Κρητηνιας “φούσκωσε”. Η μια φωτογραφία είναι από την πλευρά του βουνού και η άλλη προς τη θάλασσα.  Αυτά παθαίνει κανείς βέβαια όταν έργα πνοής και ζωτικής σημασίας για μια αγροτική περιοχή όπως το φράγμα Κρητηνίας χαρακτηρίζονται “λιμνούλες για πάπιες” από συγκεκριμένους πολιτικούς του τόπου…

Επιπλέον κατά τη διάρκεια της νύχτας το νερό των ποταμών Μανδρικού και Καλαβαρδών, ξεπέρασε τον κεντρικό δρόμο. Ευτυχώς νωρίς το πρωί σύμφωνα με αναφορές κατοίκων της περιοχής , η κατάσταση είχε βελτιωθεί κι έτσι δεν υπήρξαν περαιτέρω προβλήματα.

Γενικότερα από νωρίς εχθές το βράδυ, το οδικό δίκτυο Φανών – Καμείρου ήταν δύσκολα προσπελάσιμο , εξαιτίας της μεγάλης ποσότητας  νερού που σε κάθε κακοκαιρία συσσωρεύεται στο δρόμο συνοδευόμενη από όγκο χώματος από τα βουνά. Οι οδηγοί έπρεπε να είναι πολύ προσεκτικοί στις μετακινήσεις τους στην περιοχή αλλά και σε όλο το νησί.

Η βροχόπτωση ήταν αδιάκοπη όλη τη νύχτα με μεγάλα ξεσπάσματα καταιγίδων, οπότε το οδικό δίκτυο του νησιού δεν άργησε να μετατραπεί για μια ακόμα φορά σε ένα απέραντο ποτάμι…