Προβολή του ντοκυμαντέρ “Για την Αιωνιότητα” την Διεθνή Ημέρα Ειρήνης

Το Αντιπυρηνικό Παρατηρητήριο Μεσογείου, με την ευκαιρία της Διεθνούς Ημέρας Ειρήνης, προβάλλει την Κυριακή, 21 Σεπτεμβρίου στις 19:30, στο Επιμελητήριο Δωδεκανήσου, το ντοκιμαντέρ του Δανού σκηνοθέτη Michael Madsen “Για την αιωνιότητα”.

Κάθε μέρα, σε όλο τον κόσμο, μεγάλες ποσότητες αποβλήτων υψηλής ραδιενέργειας που δημιουργούνται από τα πυρηνικά εργοστάσια παραγωγής ενέργειας τοποθετείται Σε «προσωρινές» αποθήκες, οι οποίες είναι ευάλωτες σε φυσικές ή ανθρωπογενείς καταστροφές, και σε κοινωνικές αναταραχές. Στη Φινλανδία, το πρώτο μόνιμο αποθετήριο στον κόσμο είναι λαξευμένο στο βράχο –ένα τεράστιο σύστημα από υπόγειες σήραγγες— που είναι (υποτίθεται) κατασκευασμένο να διαρκέσει 100.000 χρόνια, καθώς είναι τόσο το χρονικό διάστημα στο οποίο τα απόβλητα παραμένουν επικίνδυνα. Όταν τα απόβλητα αποτεθούν, και η αποθήκη είναι γεμάτη, η εγκατάσταση θα σφραγισθεί, και ποτέ δεν θα ανοίξει πάλι. Ή τουλάχιστον έτσι ελπίζουμε…. Μπορούμε όμως να το διασφαλίσουμε αυτό; Και πώς είναι δυνατόν να προειδοποιήσουμε τους απογόνους μας για τα θανατηφόρα απόβλητα που αφήσαμε πίσω; Πώς μπορούμε να τους αποτρέψουμε από το να σκέφτονται ότι έχουν βρει τις πυραμίδες της εποχής μας, μυστικά νεκροταφεία, ή άλλους κρυμμένους θησαυρούς; Ποιές γλώσσες και ποιά σημάδια θα καταλαβαίνουν τότε; Και αν καταλάβουν, θα σεβαστούν τις οδηγίες μας;… Ενώ γιγαντιαία μηχανήματα σκάβουν ολοένα και  βαθύτερα στο σκοτάδι, οι ειδικοί πάνω από το έδαφος προσπαθούν να βρουν λύσεις σε αυτό το κρίσιμο ζήτημα των ραδιενεργών αποβλήτων, και να εξασφαλίσουν την επιβίωση για την Ανθρωπότητα –και όλα τα είδη στον πλανήτη Γη- τώρα και στο εγγύς και απώτερο μέλλον.

Σαγηνευτικό, θαυμάσιο και εξαιρετικά τρομακτικό, αυτό το ντοκιμαντέρ παίρνει τους θεατές σε ένα ταξίδι που δεν έχουν ξαναδεί, κάτω από τη γη, αλλά και στο μέλλον…

Into Eternity / Για την αιωνιότητα
Σκηνοθεσία: Michael Madsen
Παραγωγή: Magic Hour Films,
Διάρκεια: 1 ώρα και 15 λεπτά
Γλώσσα: Αγγλικά (με Ελληνικούς Υπότιτλους)

Πριν την ταινία, θα προβληθεί βιντεοσκοπημένο μήνυμα του σκηνοθέτη ειδικά για το κοινό της εκδήλωσης. Περισσότερες πληροφορίες καθώς και το trailer της ταινίας, θα βρείτε εδώ: http://www.intoeternitythemovie.com/.

Η είσοδος είναι ελεύθερη. Η εκδήλωση πραγματοποιείται με την στήριξη του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου.
manw_posterA3_into-eternity_web

Pin It on Pinterest