Ρεκόρ συμμετοχών στον ημιμαραθώνιο Απόλλωνα -Σορωνή στη μνήμη του Τσαμπίκου Χατζηνικολάου

ΓΙΑ ΡΕΚΟΡ Ο ΗΜΙΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΑΠΟΛΛΩΝΑ – ΣΟΡΩΝΗ

ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ ΑΠΟ ΤΗ ΡΟΔΟ ΣΕ ΣΟΡΩΝΗ ΚΑΙ ΑΠΟΛΛΩΝΑ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ

    Για ρεκόρ συμμετοχών ετοιμάζονται οι διοργανωτές του ημιμαραθωνίου αγώνα δρόμου στη μνήμη του Τσαμπίκου. Ήδη σε σχέση με πέρσι υπάρχει η πρόβλεψη για καλό καιρό που αν γίνει πραγματικότητα θα δώσει ώθηση σε μεγάλο αριθμό δρομέων να επαναλάβουν η να δοκιμάσουν για πρώτη φορά τη διαδρομή.

   Σε σχέση με την περσινή χρονιά επίσης, υπάρχει ένας μεγάλος αριθμός που θα συμμετάσχει για πρώτη φορά (34 άτομα) από το στρατόπεδο της Καλάθου με πρώτο τον διοικητή τους κύριο Στέργο Αναστασιάδη.

   Επίσης για πρώτη φορά θα υπάρχει λεωφορείο που θα ξεκινήσει από τη Ρόδο (άγιος Φραγκίσκος) στις 08.15 ελεύθερο για τους αθλητές και τους φίλους που θέλουν να τιμήσουν τον αγώνα με την παρουσία τους. Το λεωφορείο θα αφήσει τους αθλητές στη Σορωνή και θα τους παραλάβει από τα Απόλλωνα για να τους επιστρέψει στη Ρόδο μετά το πέρας της εκδήλωσης.

   Την Κυριακή 1η Μαρτίου θα διεξαχθεί ο 8ος ημιμαραθώνιος αγώνας δρόμου Σορωνή – Απόλλωνα που γίνεται στη μνήμη του Τσαμπίκου Χατζηνικολάου.

  Ο αγώνας έχει προγραμματιστεί να διεξάγεται κάθε χρόνο τη πρώτη Κυριακή του Μάρτη.

  Ο αγώνας είναι διοργάνωση της ‘Φλόγας’ Ρόδου και από φέτος σε συνεργασία με τη ‘Νίκη’ Ρόδου για να μπει κάποια στιγμή στο καλεντάρι του ΣΕΓΑΣ, με συνδιοργανωτές τον πολιτιστικό σύλλογο ‘Νέοι Ορίζοντες’ Απολλώνων, τον δήμο Ρόδου, τον αθλητικό σύλλογο ‘Απόλλων’ Απολλώνων και τον αγροτουριστικό σύλλογο γυναικών Απολλώνων ‘οι Απολλωνιάτισσες’.

  Ο αγώνας θα ξεκινήσει στις 10.00 το πρωί μπροστά από το πρώην δημαρχείο του δήμου Καμείρου και οι αθλητές θα περάσουν από τον Άγιο Σουλά, την Διμυλιά, την Ελεούσα, τα Πλατάνια και θα τερματίσουν στην πλατεία των Απολλώνων. Οι απονομές θα γίνουν στην κοινοτική αίθουσα του χωριού.

  Θα υπάρχουν πέντε στάσεις ανεφοδιασμού με νερά στο 6ο, 9ο , 12ο , 15ο και 18ο χιλιόμετρο. Τα νερά είναι χορηγία της ροδιακής εταιρίας αναψυκτικών ΒΑΠ Π. ΚΟΥΓΙΟΣ. Χιλιομετρικές ενδείξεις υπάρχουν ανά χιλιόμετρο ενώ στον τερματισμό θα υπάρχει μικρός μπουφές με νερά , χυμούς, καφέ, τσάι και φρούτα και διάφορα σνακ και εκπλήξεις των ανθρώπων του χωριού των Απολλώνων.

  Μπορούν να συμμετάσχουν όσοι αθλητές – αθλήτριες επιθυμούν να τρέξουν στον αγώνα, με δική τους ευθύνη για την προσωπική τους υγεία, ανεξάρτητα αν ανήκουν σε σωματείο ή είναι ανεξάρτητοι.

 Υπάρχει τυπική συμμετοχή για τους συμμετέχοντες της αξίας των πέντε ευρώ.

  Οι συμμετοχές έχουν ξεκινήσει να δηλώνονται  την  τελευταία εβδομάδα πριν τον αγώνα και κάθε απόγευμα στο καρακόνερο στο ‘Καλλιπάτειρα’ αθλητικό κέντρο και θα συνεχίσουν έως και μια ώρα πριν την έναρξη.

  Θα ισχύσουν όλες οι κατηγορίες ηλικιών σύμφωνα με τον ΣΕΓΑΣ: 18-34, 35-39, 40-44, 45-49, 50-54, 55-59, 60-64, 65-69, 70+ για τους άντρες και για τις γυναίκες οι ίδιες με μια κατηγορία περισσότερη γιατί οι γυναίκες είναι βετεράνες από τα 30, οπότε οι πρώτες κατηγορίες των γυναικών είναι 18-29, 30-34 και συνεχίζουν κανονικά.

  Οι πρώτοι αθλητές – αθλήτριες σε κάθε κατηγορία θα κερδίσουν κύπελλο, οι τρεις πρώτοι αθλητές σε κάθε κατηγορία θα κερδίσουν χρυσό, ασημένιο και χάλκινο μετάλλιο ανάλογα με την κατάταξη τους ενώ όλοι οι αθλητές – αθλήτριες θα πάρουν δίπλωμα κατάταξης – συμμετοχής.

Στον αγώνα θα βοηθήσουν οι Εθελοντές Σαμαρείτες στην ιατρική περίθαλψη μαζί με ένα ασθενοφόρο του στρατού, το αστυνομικό τμήμα Σαλάκου στην διευκόλυνση της διαδρομής, ο δήμος της Ρόδου με την προσφορά του λεωφορείου για την επιστροφή των αθλητών στη Σορωνή και στη Ρόδο μετά τον αγώνα ενώ θα υπάρχουν κριτές από τον σύνδεσμο κριτών στίβου Δωδεκάνησου που συμμετέχουν κάθε χρόνο αφιλοκερδώς γιατί ο Τσαμπίκος Χατζηνικολάου υπήρξε μέλος του συνδέσμου και μάλιστα μέλος του Δ.Σ.. Η αγωνόδικος επιτροπή είναι: αλυτάρχης: Σάββας Χατζηνικολάου, κριτής διαδρομής: Σταμάτης Παπανικόλας, χρονομέτρες: Μανώλης Κυριαζάκος, Γιώτα Ιωάννου και χρέη γραμματείας αναλαμβάνει η Έφη Καστελλοριού.

  Έχει δημιουργηθεί ομάδα ‘ημιμαραθώνιος αγώνας δρόμου Σορωνή – Απόλλωνα στη μνήμη του Τσαμπίκου Χατζηνικολάου’ στο face book όπου υπάρχουν αποτελέσματα και φωτογραφίες από τους προηγούμενους αγώνες του 2014 και του 2013 και θα προστεθούν και όλοι οι άλλοι αγώνες σιγά – σιγά.

  Για οποιαδήποτε ερώτηση η απορία μπορείτε να επικοινωνείτε στο 6972817577 με τον Σάββα Χατζηνικολάου, πρόεδρο της Φλόγας Ρόδου και υπεύθυνο του αγώνα.

Ο υπεύθυνος τύπου της Φλόγας

   Σάββας Χατζηνικολάου

Pin It on Pinterest

Shares
Share This