Ισραηλιτική Κοινότητα Ρόδου – Εκδηλώσεις για τις Ημερές Μνήμης 2015

Η Ισραηλιτική Κοινότητα Ρόδου διοργανώνει και σειρά εκδηλώσεων, τις Ημέρες Μνήμης για τον εκτοπισμό των Εβραίων της Ρόδου και της Κω, από τις 22 έως και τις 24 Ιουλίου 2015.

Η αρχή γίνεται το βράδυ της Τετάρτης, 22 Ιουλίου 2015, στο Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου, στη Μεσαιωνική Πόλη της Ρόδου, με ένα Αφιέρωμα στο Εβραϊκό Ολοκαύτωμα, ένα μουσικό οδοιπορικό στην εβραϊκή μουσική παράδοση, με τη διάσημη ελληνίδα σοπράνο Σόνια Θεοδωρίδου, με τη συμμετοχή της Ορχήστρας “Mobile”, υπό τη διεύθυνση του Θεόδωρου Ορφανίδη και της Μικτής Χορωδίας του Δήμου Ρόδου στα πλαίσια των εκδηλώσεων μνήμης για το Ολοκαύτωμα των Ροδίων Εβραίων.

Το πρωί της Πέμπτης, 23 Ιουλίου 2015, στις 11:00, θα τελεστεί επιμνημόσυνη δέηση στη μνήμη των Ροδίων και Κώων θυμάτων του ολοκαυτώματος, στη Συναγωγή Kahal Salom, και συνέχεια θα πραγματοποιηθεί κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο του Ολοκαυτώματος, στην Πλατεία Εβραίων Μαρτύρων.

Το βράδυ της ίδιας ημέρας θα πραγματοποιηθεί προβολή της ταινίας “No Place on Earth” της Janet Tobias, στο Θερινό Κινηματοθέατρο «Ρόδον», στις 21:00. Η ταινία διηγείται πώς τον Οκτώβρη του 1942, η Έστερ Στέρμερ, μέλος της Εβραϊκής κοινότητας της Ουκρανίας, προσπαθεί απεγνωσμένα να σώσει την οικογένειά της από τη μανία εξόντωσης των Ναζί. Μαζί με την οικογένειά της και άλλα μέλη της εβραϊκής κοινότητας, παραμένουν κρυμμένοι κάτω από τη γη για σχεδόν ενάμισι χρόνο. Είναι το μεγαλύτερο διάστημα υπόγειας διαμονής χωρίς διακοπή που έχει καταγραφεί ποτέ. Η προβολή πραγματοποιείται με την ευγενική υποστήριξη του Δημοτικού Οργανισμού Πολιτισμού-Αθλητισμού Ρόδου.

Η είσοδος είναι ελεύθερη σε όλες τις εκδηλώσεις.

Περισσότερες πληροφορίες στο www.jewishrhodes.org/el

Χορηγοί επικοινωνίας: Ραδιοφωνικοί Σταθμοί: Παλμός FM, Στο Κόκκινο/Ρόδος, Ιστοσελίδες: www.rodosevents.gr, www.allaksogolies.gr, www.blackmonday.gr, www.rhodes.com.gr, www.rodosreport.gr, www.tranzistoraki.gr.

poster_20150723_film poster_20150722_concert