Η εφαρμογή που δείχνει το πόση ενέργεια μπορεί να παράγει το σπίτι από τον ήλιο [βίντεο]

Μία ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα εφαρμογή ξεκίνησε την λειτουργία της στην Αμερική, με εμπνευστή την Google. Πρόκειται για το Project Sunroof το οποίο χρησιμοποιώντας τους χάρτες του Google Earth βλέπει το σπίτι σας από ψηλά, και με βάση την οροφή του υπολογίζει πόση ηλεκτρική ενέργεια μπορείτε να παράγετε αν εγκαταστήσετε φωτοβολταϊκά πάνελ και πόση οικονομία μπορείτε να κάνετε με αυτό τον τρόπο.
Από τα ενδιαφέροντα στοιχεία του προγράμματος, ξεχωρίζει το γεγονός ότι μπορεί εκτός των άλλων να υπολογίζει και το ποσοστό της ηλιοφάνειας που φθάνει στην οροφή σας, όχι μόνο με βάση τον προσανατολισμό του σπιτιού, αλλά και με τις ειδικές συνθήκες που επικρατούν ανά περιοχή σε σχέση με τα καιρικά φαινόμενα αλλά και άλλα εμπόδια (όπως για παράδειγμα ένα βουνό) που υπάρχουν εκεί.
Το πρόγραμμα ξεκίνησε πιλοτικά στην αρχή σε μικρές περιοχές των ΗΠΑ ενώ πλέον εξαπλώνεται με ταχείς ρυθμούς σε αρκετές μεγάλες πολιτείες. Το πρόγραμμα σου δίνει τη δυνατότητα να γνωρίζεις πόση διάρκεια έχει η ηλιοφάνεια στην περιοχή του σπιτιού σου, πόσο μέρος από την οροφή σου μπορεί να αφιερωθεί στα ηλιακά πάνελ και ακόμα πόση οικονομία μπορεί να γίνει σε επίπεδο έτους.
Το πρόγραμμα όπως είπαμε αφορά αυτή την στιγμή ορισμένες Πολιτείες των ΗΠΑ και επεκτείνεται με ταχείς ρυθμούς. Για όσους ζουν εκτός των ΗΠΑ και θέλουν να πάρουν μία γεύση για το πως λειτουργεί, μπορούν να το δοκιμάσουν στο website του πρότζεκτ.

Pin It on Pinterest

Share This