Επανάσταση στα δομικά υλικά: Συνεργασία Glonatech & Πανεπιστημίου Θράκης φέρνει το τέλος στο συμβατικό σκυρόδεμα!

Η Glonatech, θυγατρική εταιρεία της εταιρείας υψηλής τεχνολογίας ΟΝΕΧ, αποτελεί το βασικό προμηθευτή στο πρωτοποριακό ερευνητικό πρόγραμμα «ΘΑΛΗΣ» του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης που αφορά νανοσωλήνες άνθρακα (CNTs) υψηλής καθαρότητας (Δομικά Υλικά με Ευφυή Χαρακτηριστικά για Χρήση σε Κατασκευές) που θα αντικαταστήσουν τον συμβατικό σκυρόδεμα!

Κάτι που θα αλλάξει την συμπεριφορά του σκυροδέματος π.χ. σε περιπτώσεις σεισμών…

Ο βασικός σκοπός της δράσης «ΘΑΛΗΣ» είναι η ανάπτυξη καινοτόμων πολύ-λειτουργικών νανοσύνθετων υλικών με βάση το τσιμέντο, τα οποία θα εμφανίζουν ενισχυμένες μηχανικές ιδιότητες, εξαιρετική ανθεκτικότητα και «έξυπνα» χαρακτηριστικά, για κατασκευές δομικών έργων.

Η ΟΝΕΧ, μέσω της θυγατρικής της εταιρίας νανοτεχνολογίας Glonatech (ΟΝΕΧ Global Nanotechnologies), αποτελεί πλέον τον βασικό προμηθευτή

Το βασικό αντικείμενο του εν λόγω προγράμματος είναι η ανάπτυξη καινοτόμων, πολύ-λειτουργικών νανοσύνθετων υλικών με βάση το τσιμέντο που θα εμφανίζουν αναβαθμισμένες μηχανικές ιδιότητες, εξαιρετική ανθεκτικότητα και ευφυή χαρακτηριστικά.

Το έργο επικεντρώνεται στην ανάπτυξη νέων πρωτοποριακών σύνθετων υλικών με βάση το τσιμέντο, ενισχυμένων με νανοσωλήνες ή και νανοΐνες άνθρακα, τα οποία λόγω των ιδιοτήτων τους ενδείκνυνται για την αντικατάσταση του συμβατικού σκυροδέματος, με νέο υψηλής αντοχής, με στόχο την παραγωγή δομικών έργων υψηλής προστιθέμενης αξίας.

Η Glonatech, πρόσφατα εκπροσώπησε την Ελλάδα στον διαγωνισμό Cleantech Open στην Silicon Valley της Καλιφόρνια όπου κέρδισαν όμως τις εντυπώσεις με την εφαρμογή τους. Μία βαφή πλοίων με προσθήκη νανοδομημένου άνθρακα με διπλάσιο χρόνο ζωής και φιλικότητα προς το περιβάλλον καθώς η επίστρωση απωθεί τους θαλάσσιους μικροργανισμούς και δεν τους σκοτώνει όπως συμβαίνει με τα υπάρχοντα προϊόντα.

Η εταιρείαδημιουργήθηκε το 2009 από την ONEX A.E., που έχει δραστηριότητες στην άμυνα και την τεχνολογία.

Η ONEX A.E. με την γνώση και την εμπειρία της, αποφάσισε να επενδύσει στη νέα και συνεχώς αναπτυσσόμενη επιστήμη της νανοτεχνολογίας που αποτελεί έναν πολλά υποσχόμενο επιστημονικό τομέα και η Glonatech αποτελεί μία από τις ελάχιστες εταιρείες στην Ελλάδα που ασχολούνται εξολοκλήρου με αυτόν.

Πηγή : ictplus.gr

Pin It on Pinterest