Η οικογένεια της ΑΧΕΠΑ δίπλα στους ακρίτες συμπατριώτες μας


Με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 95 ετών από την ίδρυση της AHEPA (1922 – 2017), το πρωί του Σαββάτου 16 Σεπτεμβρίου, τιμώντας την επέτειο των 70 χρόνων ελεύθερης Δωδεκανήσου και ταυτόχρονα του ανακηρυχθέντος από το ΥΠ.ΕΘ.Α., ως έτος Εθνοφυλάκων και Εφέδρων, κλιμάκιο μελών του Τμήματός AHEPA HJ – 33 Ρόδου, αξιωματούχοι της AHEPA εξ’ Αμερικής, καθώς και μέλη του Κεντρικού Διοικητικού Συμβουλίου της AHEPA HELLAS, μεταβήκαμε με την Πυραυλάκατο του Πολεμικού Ναυτικού «ΤΠΚ Υποπλοίαρχος ΒΟΤΣΗΣ», στο νοτιότερο άκρο της Ελλάδος, το ακριτικό Καστελόριζο (Μεγίστη).

Κατά τη διάρκεια της αυθημερόν παραμονής μας στο νησί, προσφέραμε σχολικά είδη στα παιδιά της Μεγίστης και βασικό εξοπλισμό στη Διοίκηση Άμυνας Νήσου Μεγίστης. Ακολούθως θεωρήσαμε εθνικό μας καθήκον, να αποτίσουμε τον ελάχιστο φόρο τιμής, στη γυναίκα – σύμβολο της περιοχής, την Δέσποινα Αχλαδιώτη, τη γνωστή σε όλους Κυρά της Ρω, με κατάθεση στεφάνων στο τάφο της και να συνδράμουμε τους στρατιώτες που υπηρετούν στο Φυλάκιο της νησίδας Ρω, που κυριολεκτικά φυλάσσουν Θερμοπύλες.

Ο Πρόεδρος κ. Αντώνιος Γιαννικουρής και τα μέλη του Τμήματος AHEPA HJ – 33 Ρόδου, θέλουν να εκφράσουν δημόσια την ευγνωμοσύνη τους, σε όσους στάθηκαν αρωγοί σε αυτή τη προσπάθεια εθνικής σημασίας. Το ένδοξο Πολεμικό μας Ναυτικό και ειδικότερα τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού, Αντιναύαρχο κ. Νικόλαο Τσούνη, για τη στενή συνεργασία του με την AHEPA, την 95 Α.Δ.Τ.Ε. και το Διοικητή της Υποστράτηγο κ. Νικόλαο Χιόνη, τους σεβαστούς Αξιωματούχους της AHEPA εκ Καναδά κ. Tony Mavromara και εξ΄Αμερικής κ. Peter Baltis, τον τ. Κυβερνήτη της AHEPA HELLAS κ. Γεώργιο Πλοκαμάκη, τον Πρόεδρο του Τμήματος AHEPA Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης Αττικής κ. Παναγιώτη Ριζόπουλο, τον Πρόεδρο του Τμήματος AHEPA Αμαρουσίου – Κηφισιάς Αττικής κ. Ηλία Κανελλόπουλο και τον Σύλλογο Πτυχιούχων Μηχανικών Ομίλου Δ.Ε.Η. για την ευγενική συνεργασία και τη σημαντική τους συνδρομή στην αγορά βασικού εξοπλισμού για τη Διοίκηση Άμυνας Νήσου Μεγίστης.

Αφήστε τα σχόλια σας

σχόλια