Η Άννα Κορρέ αναφορικά με την περιοχή της – “Ελπίζω σ’ έναν Δήμο που θα υπηρετεί τον πολίτη”

Η κ. Άννα Κορρέ είναι υποψήφια δημοτική σύμβουλος στη δημοτική ενότητα Αταβύρου με τον συνδυασμό του κ. Αντώνη Καμπουράκη “Με δύναμη για τη Ρόδο”. Στο παρακάτω άρθρο μιλάει τόσο για την επιλογή της να συστρατευθεί με τον Αντώνη Καμπουράκη, όσο και για τα προβλήματα που υπάρχουν στην περιοχή της.

“Αγαπητές Συμπολίτισσες, Αγαπητοί Συμπολίτες,

Σε λίγους μήνες πλησιάζουν οι εκλογές στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και κάθε ενεργός πολίτης θα κληθεί να λάβει τις αποφάσεις του. Το πολιτικό σκηνικό έχει αλλάξει, ορίζεται πλέον από έναν νέο νόμο, του Κλεισθένη και της απλής αναλογικής με σημαντικές αλλαγές στην εκλογή τοπικών και δημοτικών συμβούλων. Κάθε εκλογική διαδικασία αποτελεί από μόνη της και μια διαφορετική αναμέτρηση και κάθε πολίτης μπαίνει στη διαδικασία να επιλέξει τα πρόσωπα που επιθυμεί να τον εκπροσωπήσουν την επόμενη τετραετία.

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι χώρος σκληρής δουλείας, ευθύνης, δημιουργικής δράσης, συνεχούς προσπάθειας, κυρίως όμως προσφοράς. Η Ρόδος με ύψιστη ιστορία στα βάθη των αιώνων, πρωταρχικός τουριστικός προορισμός, παραμένει στάσιμη, ενώ τα χωριά σχεδόν παρατημένα δεν μπορούν να βρουν το βηματισμό τους και στηρίζονται κυρίως στην ευαισθησία και στον εθελοντισμό των πολιτών.

Αναγνωρίζω ότι οι εποχές είναι δύσκολες, τα οικονομικά του Δήμου από το κεντρικό κράτος περιορισμένα, ούτε επιθυμώ να ισοπεδώσω παντελώς τις πιθανές καλές προθέσεις, όμως αναρωτιέμαι γιατί πρέπει να είμαι ευχαριστημένη από τη νυν Δημοτική Αρχή κρίνοντας το έργο της στο τέλος σχεδόν μιας πενταετίας, αναφορικά με την περιοχή μου; Να είμαι ευχαριστημένη για τις σημαντικές ελλείψεις στο θέμα της υγείας και της περίθαλψης των κατοίκων, να κάνω υπομονή βλέποντας τα δημοτικά κτίρια μη συντηρημένα, να μη θυμώνω όταν διπλανά χωριά εδώ και μήνες χρησιμοποιούν νερό από την άρδευση; Να αναφερθώ ότι ακόμα κυνηγάμε τα απλά καθημερινά της «λακούβας» και της «λάμπας»; Να επισημάνω ότι το λιμάνι της Καμείρου Σκάλας που κάποτε έσφυζε από ζωή, τώρα στέκει έρημο και οι καταστηματάρχες πέρα από την οικονομική κρίση έχουν να αντιμετωπίσουν και τις μηδενικές αισθητικές παρεμβάσεις; Να επαναλάβω για ακόμα μία φορά την ανεπάρκεια και τις ελλείψεις των οχημάτων που μεταφέρουν τους μαθητές στα σχολεία μας; Ή στο γεγονός ότι η μοναδική παιδική χαρά που είχαμε στο μικρό χωριό της Κρητηνίας ξηλώθηκε προκειμένου να φτιαχτεί με ευρωπαϊκές προδιαγραφές και δεν έχουμε ακόμα ούτε κούνια;

Όλα αυτά τα χρόνια παντελής απουσία, κι ό,τι καλό γίνεται, είναι γιατί υπάρχουν από πίσω διάφοροι σύλλογοι, η εκκλησία, και απλοί εθελοντές πολίτες που προσπαθούν να αλλάξουν τα κακώς κείμενα και να δώσουν έναν αέρα πνοής, να σηκώσουν με τις λιγοστές δράσεις το ανάστημα τους και να δείξουν «ότι είμαστε κι εμείς εδώ, υπάρχουμε……». Βέβαια, τώρα δύο μήνες πριν τις εκλογές, δημοσιεύονται ασφαλτοστρώσεις σε Δημοτικές Ενότητες, ανακοινώθηκαν δίκτυα ύδρευσης στο Μανδρικό και στην Κάμειρο Σκάλα και ξεκίνησαν και οι πρώτες εργασίες της παιδικής χαράς… «Κάλλιο αργά παρά ποτέ», μόνο που ο κόσμος έχει αντίληψη και μπορεί να κατανοήσει ότι αυτή η κινητικότητα αφορά προεκλογικές κινήσεις,  με μοναδικό σκοπό να αποσπαστεί η ψήφος του. Στις 26 Μαΐου οι συμπολίτες μας, τη δυσαρέσκεια αυτή, θα την αποτυπώσουν στην κάλπη, με αρνητικό πρόσημο για την παρούσα δημοτική αρχή.

Ελπίζω σ’ έναν Δήμο που θα υπηρετεί τον πολίτη, τη νέα γενιά, την τρίτη ηλικία, που οι ιθύνοντες θα συνεργάζονται και θα διεκδικούν τα μέγιστα στην βελτίωση της  καθημερινότητας των πολιτών, στην υγεία, στην κοινωνική πολιτική, στον αγροτικό τομέα, στην παιδεία, στον τουρισμό και με γνώσεις, ευαισθησία, υπευθυνότητα, ευελιξία, ανθρωπιά θα αγωνίζονται με πάθος για την επίλυση των προβλημάτων και θα έχουν ως ξεκάθαρο στόχο να ανεβάσουν τη Ρόδο στη θέση που της αξίζει.

Συστρατεύθηκα σ’ αυτή την προσπάθεια και συμμετέχω στο ψηφοδέλτιο του κ. Αντώνη Καμπουράκη, ενός ανθρώπου καταξιωμένου με σημαντικά δείγματα γραφής στον τομέα του τουρισμού, με διάθεση ν’ αλλάξει τα κακώς κείμενα, με δυναμική να βρίσκει λύσεις και όχι δικαιολογίες για να μη γίνονται παρεμβάσεις και έργα, με σημαντικές γνωριμίες που θα βοηθήσουν τον τόπο και τους κατοίκους του.

Δηλώνω έτοιμη, πιστεύοντας στις δυνατότητες και στην εμπειρία μου στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, ώστε να αναδείξω τα σημαντικά θέματα της περιοχής μου, να συμμετέχω στη λύση τους προκειμένου να βελτιώσω την καθημερινότητά μας, αλλά και να δημιουργήσω τις κατάλληλες προϋποθέσεις για την ανάπτυξη των χωριών μας και ολόκληρου του νησιού.

Ζητώ ψήφο εμπιστοσύνης, που θα μου δώσει την ευκαιρία να συμπράξω με καταξιωμένους ανθρώπους, με συνέπεια και στοχευμένη δουλειά  να οδηγήσουμε το νησί μας στη θέση που πραγματικά του αξίζει.”

Κορρέ Άννα, Εκπαιδευτικός

Υποψήφια Δημοτική Συμβουλος

Δημοτική Ενότητα Αταβύρου

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Γεννήθηκα στο Μοσχάτο Αττικής, όπου και τελείωσα το Λύκειο.Σπούδασα της Επιστήμες Αγωγής στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου στο τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης. Από το 2000 εργάζομαι ως εκπαιδευτικός σε σχολεία της Δημόσιας Εκπαίδευσης (3Ο Ιαλυσού, Δαματριάς, Διμυλιάς, Κρητηνίας (6 χρόνια Προϊσταμένη). Από το 2008 ως σήμερα υπηρετώ στο 6/θέσιο Δημοτικό Σχολείο Έμπωνα. Είμαι Μεταπτυχιακή φοιτήτρια του ΤΕΠΑΕΣ στο τμήμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης.

Από το 1998 ασχολούμαι με την Τοπική Αυτοδιοίκηση και διετέλεσα 8 χρόνια  Τοπική σύμβουλος στο Δημοτικό Διαμέρισμα Κρητηνίας.

Το  2011 εκλέχθηκα Πρόεδρος Τοπικής Κοινότητας Κρητηνίας στον πρώτο Ενιαίο Καλλικρατικό Δήμο Ρόδου. Ανέλαβα ποικίλες εθελοντικές δράσεις με φιλοπεριβαλλοντικό σκοπό σε συνεργασία με διάφορους φορείς και συλλόγους (καθαρισμούς παραλιών, μονοπατιών, αρχαιολογικών χώρων, μνημείων και συμμετείχα επί σειρά ετών στην εκστρατεία Let’s do it).

Διετέλεσα ενεργό μέλος στον τομέα της Πολιτικής Προστασίας του νησιού της Ρόδου. Διετέλεσα μέλος στη Επιτροπή Διαβούλευσης στο Δήμο Ρόδου.

Το 2014 πρώτευσα στη Δημοτική Ενότητα Αταβύρου ως υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος. Από το 2014 μέχρι και  σήμερα είμαι τακτικό μέλος στην Ενιαία Πρωτοβάθμια Σχολική Επιτροπή του Δήμου Ρόδου.

Διετέλεσα Πρόεδρος και Αντιπρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Κρητηνίας «Η Κάστελλος» επί σειρά ετών και είμαι μέλος της Θεατρικής Ομάδας του Συλλόγου με επιτυχημένες δράσεις. Σήμερα είμαι Γραμματέας του Συλλόγου.

Διετέλεσα Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Γυμνασίου-Λυκείου Έμπωνα Ρόδου.

Είμαι μόνιμη κάτοικος Κρητηνίας, παντρεμένη με τον επαγγελματία Νικολουδάκη Κωνσταντίνο και έχω δυο γιους, το Σταμάτη και τον Απόστολο  18 και 14 ετών αντίστοιχα.