Υγρός τάφος ξανά το Αιγαίο – Toυλάχιστον 22 νεκροί μετανάστες στη Σάμο

Σε μεγάλη τραγωδία εξελίσσεται το ναυάγιο σκάφους ανοιχτά της Σάμου, με τουλάχιστον  22 ανθρώπους να έχουν χάσει τη ζωή τους και αρκετούς ακόμη να αγνοούνται.

Αν τελικά επιβεβαιωθεί η μαρτυρία των διασωθέντων ότι στο σκάφος επέβαιναν 65 μετανάστες, τότε εκφράζονται φόβοι για πολύ περισσότερα θύματα.

Μετά από τη ρυμούλκηση και την ανέλκυση του ιστιοφόρου που ανετράπη εντοπίστηκαν εγκλωβισμένοι μέσα στο σκάφος οι σοροί 14 ανθρώπων, μεταξύ των οποίων τέσσερα παιδιά και μία έγκυος.

Σκηνές φρίκης από την τραγωδία περιέγραψε στον ΣΚΑΪ ο δημοσιογράφος Γιώργος Γαρυφάλλου από το νησί.

Γυναίκες και παιδιά βρέθηκαν κλειδωμένα σε καμπινές, είπε.  Προσέθεσε ότι μια έγκυος βρέθηκε αγκαλιά με το παιδί της.

Ένα μικρό κορίτσι διακομίστηκε στην Αθήνα, ενώ οι διασωθέντες φιλοξενούνται στο Κέντρο Προσωρινής Φιλοξενίας του νησιού.

Το ιστιοφόρο σκάφος αναποδογύρισε τις πρώτες πρωινές ώρες, 4,5 ναυτικά μίλια ανοιχτά του Αγίου Κωνσταντίνου στη Σάμο.

Οι έρευνες από αέρος και θαλάσσης για τον εντοπισμό αγνοουμένων συνεχίζονται.

Τη «βαθιά θλίψη και την οδύνη του» για την απώλεια ανθρώπινων ζωών στην τραγωδία εξέφρασε με δήλωσή του ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

«Παρά τις συνεχείς και αδιάκοπες προσπάθειες των στελεχών του Λιμενικού Σώματος», αναφέρει ο υπουργός, «για την προστασία των ανθρώπων σε κίνδυνο στη θάλασσα και συνάμα, των θαλασσίων συνόρων στη Νοτιανατολική Ευρώπη, χάνονται ανθρώπινες ζωές και αυτό αποτελεί ένα πραγματικά τραγικό γεγονός».

Πηγή:skai.gr

Pin It on Pinterest