Thinking outside the box (στην Ελλαδα που χρεοκόπησε…) – Γράφει ο Δημήτρης Κούκουλας

Το υδραγωγείο νερού της  φωτογραφίας  βρίσκεται στο 35km της Εθνικής οδού Ρόδου –Λίνδου  και  κατασκευάστηκε το 1994  από τον τότε  Αναπτυξιακό Σύνδεσμο   επτά χωριών της ανατολικής Ρόδου  (Αρχαγγελος –Μαλωνα –Μασαρι –Καλαθος –Λίνδος –Πυλώνα και Λόρδος)  εξ ολοκλήρου από  ευρωπαϊκούς πόρους. Προεδρεύοντος στον σύνδεσμο  του σημερινού Αντιδημάρχου στο  Δήμο Ροδίων   κ. Γιάννη Περδίκη.

unnamed
Το κατασκευαστικό του κόστος ανήλθε τότε σε 65 εκατομμύρια δραχμές και ο σκοπός της κατασκευής του ήταν να υδροδοτηθεί   η περιοχή αυτή.
Μέχρι και  σήμερα το υδραγωγείο αυτό  με ευθύνη  των εκπρόσωπων της τοπικής αυτοδιοίκησης, για αδιευκρίνιστους λόγους,  δεν λειτούργησε ποτέ.  Μάλιστα τις τελευταίες μέρες φάνηκε και η ανεξηγητα πεισματική άρνηση της ΔΕΥΑΡ να το χρησιμοποιήσει  για να  μπορέσουν να υδροδοτηθούν  οι  πέριξ σε αυτό εγκατεστημένες  επαγγελματικές δραστηριότητες.
Ελπίζω πως  οι καθ ύλη αρμόδιοι  αντιλαμβάνονται  πως μετά από αυτό και σύμφωνα με τους κανόνες της Ευρωπαϊκής Ένωσης  αλλά και της  Εθνικής νομοθεσίας προκύπτει πλέον υποχρέωση τους για καταλογισμό της δαπάνης κατασκευής του και άμεσης επιστροφής των Ευρωπαϊκών κονδυλίων που αναίτια  δαπανήθηκαν.

unnamed (1)

Επειδή αυτή η ανεξήγητη  συμπεριφορά των εκπροσώπων της ΔΕΥΑΡ μας έχει προκαλέσει σημαντική οικονομική βλάβη, και μας έχει στερήσει την δυνατότητα πρόσβασης μας στο αγαθό ΝΕΡΟ, προβήκαμε σήμερα σε καταγγελία του γεγονότος αυτού στην αρμόδια υπηρεσία του γραφείου της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Ελλάδα.

Η Ελλάδα  χρεοκόπησε  από  πρακτικές διασπάθισης  εθνικών και κοινοτικών πόρων σε έργα υποδομών  που δεν λειτούργησαν ποτέ (εξ αυτού και η σημερινή κατάντια του νησιού μας)  και ο λογαριασμός από αυτήν την συμπεριφορά ορισμένων υπευθύνων  θα πρέπει να ελεγχθεί αρμοδίως για την σκοπιμότητα της. Το δε οικονομικό κόστος των ενεργειών τους, δεν μπορεί να  επιβαρύνει άλλο συμμέτρως  όλους τους πολίτες αυτής της χώρας.

Δ.Κ.

Pin It on Pinterest