Σωματείο Ιδιωτικών Υπ/λων Ρόδου “Όχι στην κατάργηση της Κυριακάτικης Αργίας – Αγώνα με κάθε τρόπο”

Με αφορμή την σύσκεψη που έγινε στο υπουργείο για άνοιγμα των καταστημάτων όλες τις Κυριακές του έτους ,και τις δηλώσεις του πρόεδρου του ΕΒΕΔ κ.Παππου.

Είχαμε επισημάνει πριν ένα χρόνο,  και πριν λίγο καιρό με την παρέμβαση μας στο περιφερειακόσυμβούλιο ,αλλά και στην απεργία του Μαΐου για το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές ,την μεθόδευση της κυβέρνησης (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ) κατόπιν εντολής του μεγάλου εμπορικού κεφαλαίου την  κατάργηση της ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗΣ ΑΡΓΙΑΣ.

Και όταν το μεγάλο εμπορικό κεφάλαιο απαιτεί οι πολιτική του υπάλληλοι νομοθετούν εν ριπή οφθαλμού. Θέλουν να μετατρέψουν τους εργαζόμενους σε σκλάβους που θα δουλεύουν από ήλιο σε ήλιο, κάθε μέρα για να αυγαταίνουν τα κέρδη της πλουτοκρατίας.

Το Υπουργείο Ανάπτυξης, η κυβέρνηση, μετά από «διαπραγμάτευση» με την τρόικα και το ΔΝΤ καταργεί ουσιαστικά την κυριακάτικη αργία ικανοποιώντας την πάγια απαίτηση των μεγάλων πολυεθνικών ομίλων του εμπορίου, της Ε.Ε.,  απελευθερώνει τις προσφορές και τις εκπτώσεις για όλο τον χρόνο.

Ο κ.Γιαννης Παππου για άλλη μια φορά μπαίνει μπροστά όπως είχαμε επισημάνει και παλαιοτερα μέσα από τον θεσμικό του ρόλο για να προωθήσει τα συμφέροντα των πολυεθνικών , των μονοπωλιακών ομίλων ,και του μεγάλου εμπορικού κεφαλαίου.

Νοιάζεται λέει για την τοπική αγορά ,για τους μικρούς εμπόρους ,και τους αυτοαπασχολουμένους και ΑΚΟΥΣΟΝ –ΑΚΟΥΣΟΝ  ΓΙΑ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ, αποφασίζοντας αυτός για όλους με ύφος χιλίων καρδινάλιων.  Η ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΣΕ ΟΛΟ ΤΗΣ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ.

Καλούμε τους εμπορικούς συλλογους,και αν οι Διοικήσεις τους δεν θέλουν, καλούμε τα μέλη  τους ,όλοι μαζί να αντιδράσουμε ώστε να μην περάσει το μέτρο γιατί δεν μπορεί αυτοί που κλέβουν τον πλούτο που παράγουμε να καθορίζουν την ζωή μας.

Εμείς οι εργαζόμενοι θα αντιδράσουμε με όλες τις δυνάμεις μας για να καταργήσουμε στην πράξη την εφαρμογή αυτού του μέτρου

Καλέσαμε ήδη την Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Ρόδου ,με την εφαρμογή του νομού να πάρει απόφαση για Παρροδιακή απεργία σε όλους τους κλάδους.

  • Το ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΡΟΔΟΥ  καλεί τους εργαζόμενους στο εμπόριο και τις υπηρεσίες να συσπειρωθούν στο σωματείο τους για να δυναμώσει η οργάνωση σε κάθε χώρο δουλειάς με επιτροπές αγώνα, σωματειακές επιτροπές να συγκεντρώσουμε δυνάμεις για να διεκδικήσουμε :

Όχι στην κατάργηση της Κυριακάτικης Αργίας.

Υπερασπίζουμε την Κυριακή ως υποχρεωτική  αργία για όλα τα καταστήματα.

Εθνικό ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων που δεν θα ξεπερνά τις 48 ώρες την εβδομάδα με 3 απογεύματα κλειστά τα μαγαζιά και με σταθερό ωράριο .

 Για τους εργαζόμενους στο εμπόριο  8ωρο 5ημερο 40ωρο με μόνιμη και σταθερή εργασία. Να καταργηθούν όλοι οι νόμοι και οι διατάξεις που απελευθερώνουν το ωράριο.

Κατάργηση της μερικής απασχόλησης, του ωρομίσθιου, των συμβάσεων    ορισμένου χρόνου και όλων των ελαστικών μορφών εργασίας και μετατροπής τους  σε 8ωρες συμβάσεις αορίστου χρόνου.

Υπογραφή Συλλογικών συμβάσεων με βάση τις ανάγκες των εργαζομένων.

Pin It on Pinterest

Share This