Μίκα Ιατρίδη: «Να μη μείνει η Λέρος ούτε 1” χωρίς ασθενοφόρο»

«Η διαθεσιμότητα έκανε το θαύμα της και η Λέρος θα μείνει χωρίς πληρώματα για τα ασθενοφόρα από την ερχόμενη Τρίτη» σημείωσε η Μίκα Ιατρίδη με την ολοκλήρωση της έκτατης σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στα Κρατικό Θεραπευτήριο Λέρου. Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Διοικητής του Θεραπευτηρίου, κ. Καρανικόλας, ο πρόεδρος του Σωματείου της Ένωσης Υπαλλήλων, κ. Τσαχοριανίδης, και εργαζόμενοι σε αυτό.

Όλοι οι παρευρισκόμενοι εξέφρασαν τον προβληματισμό τους για την κατάσταση αυτή με δεδομένο ότι, με τη διαθεσιμότητα όλων των πληρωμάτων των ασθενοφόρων, εννέα άνθρωποι συνολικά και των πέντε νυχτοφυλάκων, οι κάτοικοι του νησιού θα μείνουν χωρίς ασθενοφόρο κατά τις γιορτές του Πάσχα, ίσως και για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Η βουλευτής Δωδεκανήσου, επικοινώνησε άμεσα με το Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Υγείας, ο οποίος επεσήμανε ότι όλοι οι υπάλληλοι που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα θα επανέλθουν στη δουλειά τους.

Για το ίδιο θέμα πραγματοποιήθηκε και έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο, στο οποίο η Μίκα Ιατρίδη επεσήμανε τα εξής:

«Μαθητευόμενοι μάγοι παίζουν με την υγεία των ακριτών νησιωτών.

Αφήνουν ένα ολόκληρο νησί χωρίς πληρώματα ασθενοφόρων και κανείς δεν δίνει μια υπεύθυνη απάντηση για το τι θα γίνει στο διάστημα που θα μεσολαβήσει μέχρι οι συγκεκριμένοι υπάλληλοι επιστρέψουν ξανά στην υπηρεσία τους.

Αναρωτιέμαι τι άλλο σχεδιασμό θα κάνουν για να μας πείσουν να εγκαταλείψουμε τα νησιά μας. Δεν θα τους περάσει».

Pin It on Pinterest