Μίκα Ιατρίδη για την απεργία των ναυτικών: «Η Κυβέρνηση δεν είναι έντιμη απέναντι στους ναυτικούς μας»

«Με την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου αποδεικνύεται, για μια ακόμη φορά, ότι η Κυβέρνηση θέλει να διώξει τα ελληνικά πληρώματα, από όσα πλοία με ελληνική σημαία έχουν απομείνει.

Είναι πραγματικά ντροπή, να περιλαμβάνεται στο πολυνομοσχέδιο διάταξη για την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων των ναυτικών, τη στιγμή που η ίδια η Κυβέρνηση δεν μπορεί να εξασφαλίσει ή να επιβάλλει την καταβολή δεδουλευμένων πολλών μηνών στα πληρώματα.

Αποδεικνύεται ακόμα ότι το άρθρο 25, στο νομοσχέδιο «Τουριστικά πλοία και άλλες διατάξεις», περί πλοίου ασφαλείας, είναι κομμένο και ραμμένο στα μέτρα αυτών που θέλουν να καταπατήσουν το δικαίωμα στην απεργία των Ελλήνων ναυτικών.

Το άρθρο 25, περί πλοίου ασφαλείας είναι μια ακόμη απροκάλυπτη κοροϊδία απέναντι στους ακρίτες νησιώτες, οι οποίοι βλέπουν ένα Υπουργείο να μην μπορεί καν να εξασφαλίσει την απρόσκοπτη σύνδεση των νησιών με την ηπειρωτική Ελλάδα.

Είναι ακόμα λυπηρό, σε ένα σκληρό επάγγελμα, όπως αυτό του ναυτικού, όταν και η επιβίωση μέσα στο καράβι βασίζεται σε σχέσεις εντιμότητας και συνεργασίας, η Κυβέρνηση να δείχνει τόσο ανέντιμη και επιθετική απέναντι στους Έλληνες ναυτικούς».

Pin It on Pinterest