Με τον Υφυπουργό Μεταφορών, κ. Μιχάλη Παπαδόπουλο, συναντήθηκε χθες ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας.
Ο κ. Κόνσολας έθεσε στον κ. Παπαδόπουλο, ζήτημα συντονισμού των συναρμόδιων Υπουργείων για να υπάρξει υγειονομική κάλυψη και παροχή υπηρεσιών υγείας στα αεροδρόμια Ρόδου και Κω.
Στο αεροδρόμιο της Κω δεν υπάρχει γιατρός και σε περιστατικά που ανακύπτουν δεν μπορεί να υπάρξει άμεση βοήθεια και παρέμβαση. Στη Ρόδο παρά το γεγονός ότι υπάρχει γιατρός, δεν υπάρχει κατάλληλα στελεχωμένο και εξοπλισμένο ιατρείο.
Ο Βουλευτής Δωδεκανήσου χαρακτήρισε απαράδεκτη την υφιστάμενη κατάσταση και ζήτησε από τον Υφυπουργό Μεταφορών να αναλάβει σχετικές πρωτοβουλίες. Από την πλευρά του ο κ. Παπαδόπουλος δεσμεύθηκε να επικοινωνήσει με την ΥΠΑ και τις συναρμόδιες υπηρεσίες για να βρεθεί λύση.
Σε δήλωσή του ο κ. Κόνσολας αναφέρει:
«Τα αεροδρόμια Ρόδου και Κω παρουσιάζουν τη θερινή περίοδο το 70% της κίνησης του Ελ. Βενιζέλος, μόνο την περασμένη Κυριακή στο αεροδρόμιο της Ρόδου διακινήθηκαν 30.000 επιβάτες.
Σε Ρόδο και Κω η αύξηση της κίνησης στα αεροδρόμια θα κυμανθεί φέτος μεταξύ 20 και 30%.
Η έλλειψη γιατρού, όπως συμβαίνει στο αεροδρόμιο της Κω, αλλά και η μη ύπαρξη στελεχωμένου και εξοπλισμένου ιατρείου, όπως συμβαίνει στο αεροδρόμιο της Ρόδου, δεν παραπέμπουν σε μια χώρα που αποτελεί τουριστικό προορισμό αλλά σε μια τριτοκοσμική χώρα.
Το προηγούμενο διάστημα είχα θέσει το ζήτημα στην ΥΠΑ, χρειάζεται, όμως, η άμεση παρέμβαση του Υφυπουργού Μεταφορών για τη στελέχωση και τον εξοπλισμό ιατρείων στα αεροδρόμια της Ρόδου και της Κω, προκειμένου να υπάρξει υγειονομική κάλυψη και παροχή υπηρεσιών υγείας. Σε αυτά τα δύο αεροδρόμια διακινούνται χιλιάδες επιβάτες, θα είναι ολέθριο να δυσφημείται η χώρα αλλά και τα δύο νησιά, από την αδυναμία μας να προσφέρουμε ιατρική φροντίδα σε ένα περιστατικό.
Έχει απόλυτο δίκιο η γιατρός κα. Γκίνη που θεωρεί απαράδεκτο το χώρο του ιατρείου στο αεροδρόμιο της Ρόδου αλλά και πλήρως ακατάλληλο για να εφημερεύσει και να παρέχει υπηρεσίες.
Δεν ζητούμε ιδιαίτερη μεταχείριση αλλά το αυτονόητο. Επιτέλους, μέρος των χρημάτων που εισπράττονται από το σπατόσημο, πρέπει να διατίθενται για έργα και εξοπλισμό στα περιφερειακά αεροδρόμια, όπως προβλέπει ο νόμος.
Η ΥΠΑ, από τα χρήματα που εισπράττει από το σπατόσημο, πρέπει να αναλάβει τον εξοπλισμό και τη στελέχωση των ιατρείων στα μεγάλα περιφερειακά αεροδρόμια της Ρόδου και της Κω».