Η τραγική ιστορία του 4ου νεκρού στην Ελλάδα – Η σορός του παραμένει στο ΑΧΕΠΑ

Τραγικές είναι οι στιγμές που βιώνει η οικογένεια του 53χρονου από τη Σιάτιστα που ήταν το τέταρτο άτομο που έχασε τη ζωή του στη χώρα μας από τον κορονοϊό. Αν και έχουν περάσει αρκετές ημέρες η ταφή του 53χρονου δεν έχει πραγματοποιηθεί λόγω μιας εξουσιοδότησης.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει το prlogos.gr, το γραφείο κηδειών πήγε να παραλάβει το απόγευμα της Τρίτης το πτώμα του 53χρονου άνδρα από το ΑΧΕΠΑ, αλλά η νοσηλεύτρια βάρδιας στη ΜΕΘ δεν επέτρεψε την παραλαβή του, γιατί δεν υπήρχε εξουσιοδότηση από συγγενείς πρώτου βαθμού.

Οι συγγενείς του ως γνωστόν βρίσκονται σε καραντίνα, τόσο ο αδελφός του όσο και η μητέρα του.

Τι επιτρέπει ο νόμος
Ο νόμος επιτρέπει την παραλαβή του πτώματος είτε με την φυσική παρουσία συγγενή πρώτου βαθμού είτε με εξουσιοδότηση. Παρότι έγιναν προσπάθειες για να δοθεί στο νοσοκομείο ηλεκτρονική εξουσιοδότηση κάτι τέτοιο δεν έγινε δεκτό από το ΑΧΕΠΑ, σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα.

Κατόπιν έγινε παρέμβαση της γιατρού του ΑΧΕΠΑ , η οποία επικοινωνεί με τον ΕΟΔΥ και ενημέρωσε τον αδελφό του θανόντος ότι θα βρεθεί τρόπος να παρθεί το γνήσιο της υπογραφής του. Αστυνομικοί από το τμήμα κατέφθασαν μετά από ώρα στο σπίτι του με στολές και γάντια και πήραν τελικά το γνήσιο δίνοντας τη εξουσιοδότηση στο γραφείο κηδειών, το οποίο και θα παραλάβει την Τετάρτη το πτώμα.

Στο μεταξύ η αδελφή του και ο γαμπρός του περίμεναν στην εκκλησία αναμένοντας τη σορό, η οποία ποτέ δεν έφτασε.

Ο 53χρονος εργαζόταν στο νοσοκομείο Καστοριάς
Σημειώνεται πως ο 53χρονος εργαζόταν στο νοσοκομείο της Καστοριάς μέχρι να μεταφερθεί στο ΑΧΕΠΑ όπου άφησε την τελευταία του πνοή είχε πρώτα μεταβεί μόνος του στο Κέντρο Υγείας Στάνιστας και στη συνέχεια στο Μαμάτσειο Νοσοκομείο Κοζάνης.

Το θύμα εργαζόταν ως παρασκευαστής στο Μικροβιολογικό Εργαστήρι του Νοσοκομείου της Καστοριάς. Δεν έχει διαπιστωθεί ταξιδιωτικό ιστορικό σε ενδημικές περιοχές και όταν ένιωσε τα συμπτώματα του ιού μετέβη στο Κέντρο Υγείας Σιάτιστας όπου μετά από την εξέτασή του οι υπεύθυνοι ήρθαν σε επαφή με την ΕΟΔΥ.

Στη συνέχεια πήγε μαζί με τον αδελφό του, στο «Μαμάτσειο» Νοσοκομείο της Κοζάνης για περαιτέρω εξετάσεις κι όταν διαγνώστηκε όταν είναι φορέας του κορονοϊού διακομίστηκε στο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης.

Η υγεία του κατά τα πρώτα 24ωρα της νοσηλείας του παρουσίασε επιπλοκές με συνέπεια να επέλθει ο θάνατός του.