Η Τουρκία παρουσίασε την απάντησή της στα ελληνικά Απάτσι

Η τουρκική βιομηχανία παρέδωσε δέκα ακόμα αυτοκινούμενα αντιαεροπορικά πυροβόλα τύπου Korkut στις ένοπλες δυνάμεις της γειτονικής χώρας. Συνολικά πλέον υπάρχουν 13 από αυτά τα εγχώριας σχεδίασης και κατασκευής πυροβόλα ταχέας βολής.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το news.gr, η σχεδίασή του ξεκίνησε το 2016 και η πρώτη παράδοση έγινε τον Μάρτιο του 2019.

Το Korkut έχει την δυνατότητα 1.100 βολών το λεπτό και σύμφωνα με τις εξαγγελίες των Τούρκων κατασκευαστών του μπορεί να καταρρίψει ρουκέτες σε αποστάσεις έως και 4 χιλιόμετρα. Το πλήρωμά του αποτελείται από τον οδηγό, τον πυροβολητή και τον επικεφαλής.

Το Korkut προορίζεται για την άμυνα ενάντια κυρίως σε ελικόπτερα και αεροσκάφη που πετούν χαμηλά. Οι Τούρκοι ισχυρίζονται πως μπορεί να αντιμετωπίσει βαλιστικούς πυραύλους, πυραύλους κρουζ και μη επανδρωμένα αεροσκάφη.

Βλέποντας κανείς τα οπλικά συστήματα που διαθέτουν οι χώρες που περιβάλλουν την Τουρκία γίνεται γρήγορα αντιληπτό πως τα Korkut σε ένα ενδεχόμενο μελλοντικό πεδίο μάχης θα έχουν ως κύριο αντίπαλό τους τα ελληνικά επιθετικά ελικόπτερα Απάτσι που θα έχουν ως κύριο στόχο τους την εξολόθρευση των τουρκικών τεθωρακισμένων για την προστασία των οποίων προορίζεται κυρίως το συγκεκριμένο οπλικό σύστημα.

Ενσωματωμένο βίντεο

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά διαθέτη ενσωματωμένο ραντάρ που μπορεί να εντοπίσει στόχους και να δημιουργήσει τρισδιάστατη εικόνα του χώρου που το περιβάλλει μεταδίδοντάς την σε υψηλότερα κλιμάκια. Μπορεί να κινηθεί με ταχύτητες που φτάνουν μέχρι και τα 65 χιλιόμετρα.

Το γεγονός πανηγύρισε ο επικεφαλής την διεύθυνσης αμυντικής βιομηχανίας της Τουρκίας Ισμαήλ Ντεμίρ με σχετική ανάρτηση το twitter.

Pin It on Pinterest

Share This