Η Τ.Ε. ΚΚΕ Ν. Δωδεκανήσου για την παρουσία του αμερικανικού πολεμικού πλοίου στη Ρόδο

Σε συνέχεια της επίσκεψης αξιωματούχου της αμερικάνικης πρεσβείας στο νησί μας για να επιθεωρήσει στρατιωτικές μονάδες (!) στα τέλη Νοεμβρίου και την «επίσκεψη» του Βρετανικού υδρογραφικού πλοίου το Φλεβάρη, ένα αμερικάνικο πολεμικό πλοίο βρίσκεται αυτές τις μέρες στο λιμάνι της Ρόδου.

Πρόκειται για το αντιτορπιλικό USS ROSS (DDG71), πλοίο του 6ου στόλου των ΗΠΑ, το οποίο έχει έντονη δραστηριότητα στην Μαύρη θάλασσα και την Ανατολική Μεσόγειο. Συμμετέχει ενεργά στον πόλεμο της Συρίας. Στα «κατορθώματά» του φιγουράρει, μαζί με το USS Porter, η επίθεση στην αεροπορική βάση Shayrat της Συρίας με 59 πυραύλους Tomahawk.

Και στις τρεις περιπτώσεις, τόσο η Δημοτική Αρχή όσο και η Περιφέρεια έτρεξαν να προϋπαντήσουν εγκάρδια τους φονιάδες των λαών.

Φαίνεται ότι Περιφέρεια και Δήμος, όπως και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, μελέτησαν προσεκτικά την έκθεση του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ για την Ελλάδα, όπου γίνεται  την ανάλυση για την ανάγκη βαθύτερης πρόσδεσης της Ελλάδας στο ΝΑΤΟϊκο στρατόπεδο για να εξυπηρετηθούν τα συμφέροντά τους στην περιοχή μας.

Όλα τα σφυριά δουλεύουν μαζί για να μετατρέψουν όλη τη χώρα σε ένα «προκεχωρημένο φυλάκιο» των ΗΠΑ στην ευρύτερη περιοχή. Σε αυτό το σχεδιασμό είναι ενταγμένη η μετατροπή του ναυπηγείου της Σύρου σε επισκευαστική βάση του ΝΑΤΟ, ο σχεδιασμός που συχνά επανέρχεται στην επικαιρότητα για βάση στην Κάρπαθο και η αναβάθμιση του αεροδρομίου των Μαριτσών της Ρόδου όπου σχεδιάζεται να σταθμεύουν δύο Drones.

Όλα αυτά βέβαια, συνοδεύονται με τη συστηματική προσπάθεια αθώωσης του ρόλου του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ στην περιοχή, πάντα στις κατευθύνσεις του αμερικανικού ΥΠΕΞ. Η έκθεση αυτή του στέιτ ντιπάρτμεντ μιλά καθαρά για την ανάγκη ακόμη και χρηματοδότησης ΜΜΕ και διάφορων ομάδων προκειμένου να διαμορφώνουν θετική γνώμη για τις ΗΠΑ στη χώρα μας. Στη Ρόδο έχουν πυκνώσει τη δραστηριότητά τους οι ΑΧΕΠΑ και άλλα…ευαγή ιδρύματα, έχουν πυκνώσει τα «πήγαιν’ έλα» της αμερικανικής πρεσβείας με συναντήσεις ακόμα και με το πανεπιστήμιο, ενώ το προηγούμενο διάστημα έγινεκλειστή εκδήλωση με χρηματοδότηση του ΝΑΤΟ.

Τέτοιο χαρακτήρα έχει και ο εθελοντικός καθαρισμός πάρκου από το πλήρωμα του ΝΑΤΟϊκού πλοίου.

Καμία αυταπάτη και κανένας εφησυχασμός! Όταν βάζεις τον λύκο στο μαντρί, δεν θα γίνειχορτοφάγος!

Ο λαός της Δωδεκανήσου και της Ρόδου συγκεκριμένα, έχει ιστορική πείρα στο αντιιμπεριαλιστικό-αντιπολεμικό κίνημα. Πρέπει να την ανακαλέσει και να απαιτήσει:

ΟΥΤΕ ΓΗ ΟΥΤΕ ΝΕΡΟ ΣΤΟΥΣ ΦΟΝΙΑΔΕΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ!

Η Τ.Ε. Ν. Δωδεκανήσου του ΚΚΕ καλεί το λαό της Ρόδου, εργαζόμενο, άνεργο, συνταξιούχο, αυτοαπασχολούμενο, αγρότη και κάθε μαζικό φορέατου νησιού μας, να καταδικάσει την απαράδεκτη προσπάθεια της δημοτικής και περιφερειακής αρχής να ξεπλύνουν τα αιματοβαμμένα χέρια των Αμερικανών μακελάρηδων. Να καταδικάσει και την προσπάθεια της κυβέρνησης, η οποία ως άξιος συνεχιστής των προηγούμενων, προσπαθεί να καθησυχάσει και να παραπλανήσει τους εργαζόμενους με διακηρύξεις περί «πολυδιάστατης» πολιτικής, όταν συμμετέχει ενεργά στους επιθετικούς σχεδιασμούς τους.

Να απαιτήσουν:

Ρήξη και αποδέσμευση από τις λυκοσυμμαχίεςΝΑΤΟ-ΕΕ.
Να κλείσουν οι βάσεις του θανάτου.
Κανένας εργαζόμενος του Δήμου να μηνσυμμετέχει σε αυτή τη «φιέστα».