Η συγκλονιστική ιστορία του 74χρονου που πάλευε στο νοσοκομείο με τον κορονοϊό για έξι μήνες και βγήκε νικητής

Ήταν ένας από τους πρώτους 10 ασθενείς που διαγνώστηκαν θετικοί στην Ελλάδα και πάλευε επί 6 μήνες στο νοσοκομείο με τον κορονοϊό. Ο Ευθύμιος Καρκαντζός, συνταξιούχος γιατρός, παρέμεινε επί 4,5 μήνες σε ΜΕΘ και 1,5 μήνα σε Μονάδα αυξημένης φροντίδας.

Ο γιος του ηλικιωμένου άντρα, Βασίλης Καρκαντζός, μίλησε στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» για τη σοβαρή περιπέτεια που πέρασε ο πατέρας του.

Ο πατέρας του ήταν διασωληνωμένος περίπου 2,5 μήνες «σε καταστολή, σε κώμα», μετά έμεινε άλλους δύο μήνες στην εντατική και μετά μεταφέρθηκε σε μονάδα αυξημένης φροντίδας. Ενδονοσοκομειακά παρουσιάστηκαν και επιπλοκές από λοιμώξεις.

Το μήνυμα που θέλει να περάσει ο κ.Καρκαντζός είναι πως ο κορονοϊός είναι ένας υπαρκτός κίνδυνος. «Ο κορονοϊός υπάρχει. Πρέπει να φοράμε μάσκα. Κι αν όχι για εμάς, για τους ανθρώπους γύρω μας», τόνισε.

Τέλος αναφέρθηκε στην πρωτοβουλία που έχει αναλάβει για συγκέντρωση χρημάτων διαδικτυακά για τους γιατρούς του «Ευαγγελισμού» που έσωσαν τη ζωή του πατέρα του και όλους τους γιατρούς του ΕΣΥ που βοηθούν στην αντιμετώπιση του κορονοϊού.

Διαβάστε περισσότερα νέα εδώ

Pin It on Pinterest