Η σημασία των λέξεων στη ζωή του άνθρωπου – Επιμέλεια Κωστομοίρη Χριστίνα


Η σημασία των λέξεων στη ζωή του άνθρωπου

Ο κάθε άνθρωπος δίνει διαφορετικές αποχρώσεις στις λέξεις που δέχεται απο τους συνανθρώπους του. Οι λέξεις παίζουν σημαντικό ρόλο τοσο στην προσωπική ζωή του ανθρώπου κυρίως στην ψυχολογία του όσο και στη διαμόρφωση μια ολόκληρης κοινωνίας.

Στη σημερινή εποχή ερχόμαστε αντιμέτωποι με ανθρώπους που μας προκαλούν συναισθήματα οργής, αγάπης, τρυφερότητας, τύψεων, φόβου μόνο και μόνο με ορισμένες λέξεις που θα ξεστομίζουν. Κ όμως, πρέπει να μάθουμε να «φιλτράρουμε» τα λόγια που εκτοξεύουν οι συνάνθρωποι απέναντί μας και να μάθουμε είτε να τα αντιμετωπίζουμε κατάματα χωρίς ενδοιασμούς είτε κάνοντας έναν εσωτερικό διαλογισμό.

Δυστυχώς στις μέρες υπάρχουν άνθρωποι που προσπαθούν να σε ποδοπατήσουν, να σε ρίξουν, να σε πληγώσουν μιλώντας σου με άσχημο τρόπο, αυτό γίνεται κυρίως στον εργασιακό χώρο αλλά και στις προσωπικές σχέσεις (φιλία,έρωτας) κ.τ.λ


Εσύ όμως είσαι αυτός που θα δώσεις τη δική σου ερμηνεία στα λόγια του κάθε ανθρώπου που θα συναντήσεις, δίχως όμως ούτε να τα αποδέχεσαι σαν σφουγγαράκι, ούτε με το να του αντιμιλήσεις.

Η συζήτηση, η κατανόηση, η ακοή και η υπομονή είναι από τις σημαντικότερες αρετές που μπορεί να έχει ένας άνθρωπος, ώστε να αντιμετωπίσει τα άσχημα και αρνητικά λόγια του κάθε ανθρώπου.


Και μην ξεχνάτε τα λόγια πονούν περισσότερο από τις πράξεις.

 

14606396_315501935508883_2105822527498868612_nΕπιμέλεια Κωστομοίρη Χριστίνα

Αφήστε τα σχόλια σας

σχόλια