Η Silversea κάνει τη Ρόδο Home Port για τις κρουαζιέρες της

Η ναυτιλιακή εταιρεία Silversea γνωστοποίησε ότι το κρουαζιερόπλοιο Silver Spirit θα χρησιμοποιήσει το λιμάνι της Ρόδου για επιβίβαση και αποβίβαση επιβατών, κατά το χρονικό διάστημα, από τις 17 Μαΐου έως και στις 9 Ιουνίου.

Ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Νότιας Δωδεκανήσου, Βασίλης Παπαοικονόμου, εξέφρασε την ικανοποίηση του για την προτίμηση του λιμένα της Ρόδου και δήλωσε ότι για την φετινή σεζόν έχουν προγραμματιστεί 423 προσεγγίσεις κρουαζιερόπλοιων.

Επισημαίνεται ότι το πρώτο δίμηνο του τρέχοντος έτους, Ιανουάριος – Φεβρουάριος, κατέπλευσαν στο νησί της Ρόδου πέντε πλοία και αποβίβασαν 5.000 επιβάτες.

Το προηγούμενο έτος 2022, στο νησί της Ρόδου κατέπλευσαν συνολικά 381 κρουαζιερόπλοια στα οποία επέβαιναν 370.343 επιβάτες.

Η πρώτη προσέγγιση του κρουαζιερόπλοιου της Silver Sea είναι προγραμματισμένη για τις 17 Μαΐου και η δεύτερη στις 28 Ιουνίου.

Τέλος, να αναφερθεί ότι στο νέο master plan του λιμένα στην Ακαντιά προβλέπεται η δημιουργία προβλήτα που θα μπορούν να πλαγιοδετούν δύο κρουαζιερόπλοια με μήκος έως 350 μέτρα.

Πηγή: mononews

Pin It on Pinterest

Share This