Η Ρόδος στους 5 πιο βιώσιμους προορισμούς για το 2023 !

Το νέο έτος φέρνει νέες ευκαιρίες για ταξίδια και εξερεύνηση κάθε γωνιάς του πλανήτη. Ένα πράγμα που μερικές φορές ξεχνάμε να λάβουμε υπόψη όταν σχεδιάζουμε το τέλειο ταξίδι είναι πόσο φιλικά προς το περιβάλλον μπορεί να είναι ο προορισμός και τα ταξίδια μας.

Ως εκ τούτου, το DiscoverCars.com επέλεξε να κατατάξει τους πιο βιώσιμους προορισμούς για το 2023, εξετάζοντας παράγοντες όπως οι κλιματικές επιπτώσεις μιας πτήσης μετ’ επιστροφής, ο αριθμός των ξενοδοχείων που προσφέρουν σταθμούς φόρτισης EV και ο αριθμός των vegan εστιατορίων. Δύο ελληνικά νησιά φιγουράρουν στην πρώτη δεκάδα. Πρόκειται για τη Ρόδο, την οποία και συναντάμε στην 5η θέση και τη Σαντορίνη, με την οποία κλείνει η δεκάδα.

Οι πέντε κορυφαίοι πιο βιώσιμοι προορισμοί διακοπών για το 2023 είναι:

  1. Μαγιόρκα (Ισπανία)

Η Μαγιόρκα κατετάγη στην κορυφή της κατάταξης ως ο πιο βιώσιμος προορισμός με 84 στους 100 βαθμούς. Το νησί έχει πολλές παραλίες, θέρετρα και εντυπωσιακά φυσικά σημεία για να διαλέξετε.

2. Ίμπιζα (Ισπανία)

Στη δεύτερη θέση, η Ίμπιζα εξασφάλισε 80 βαθμούς. Όπως η Μαγιόρκα, το νησί μπορεί να υπερηφανεύεται για μια από τις μικρότερες κλιματικές επιπτώσεις όταν πρόκειται για ταξίδια μετ’ επιστροφής με πτήση από το Χίθροου (819 KG εκπομπών CO2_.

3. Τσάρλεστον (ΗΠΑ)

Το Τσάρλεστον της Νότιας Καρολίνας κατετάγη στην τρίτη θέση με 73 στους 100 βαθμούς. Η πόλη των ΗΠΑ προσφέρει 4 ξενοδοχεία εξοπλισμένα με σταθμούς φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων, καθώς και 105 εστιατόρια για vegan και 37 σημεία στη φύση.

4. Ντουμπρόβνικ (Κροατία)

Στην τέταρτη θέση, η πόλη Ντουμπρόβνικ της Κροατίας συγκέντρωσε 72 στους 100 βαθμούς. Γνωστή για την παραδοσιακή αρχιτεκτονική της, η γραφική πόλη έχει επίσης χαμηλή ατμοσφαιρική ρύπανση και 31 φυσικά σημεία για να απολαύσετε, καθιστώντας την μια εξαιρετική βιώσιμη επιλογή.

5. Ρόδος (Ελλάδα)

Το ελληνικό νησί της Ρόδου κατέλαβε την πέμπτη θέση με 72 στους 100 βαθμούς. Γνωστό για τα καταπράσινα θέρετρα και τις παραλίες με λευκή άμμο, το νησί φιλοξενεί επίσης 465 εστιατόρια vegan και έχει χαμηλή ατμοσφαιρική ρύπανση.

Αρούμπα, Άγιος Μαρτίνος Γκόρεμε, Σπλιτ και Σαντορίνη συμπληρώνουν τη δεκάδα.

Πηγή: https://www.naftemporiki.gr

Pin It on Pinterest

Share This