Η Ρόδος και αλλα “στρατικοποιημένα” νησιά στο στόχαστρο της Τουρκίας

Την Κυριακή ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ, έδωσε το δικό του ρεσιτάλ προκλητικότητας λέγοντας, σε βίντεο που ανέβηκε στο Twitter, τα εξής:

«Όλοι μας γνωρίζουμε πως η Ελλάδα έχει στρατικοποιήσει 16 από τα 23 νησιά στο Αιγαίο. Εναι κάτι το οποίο δεν μπορεί να ερμηνευτεί με βάση τη συνθήκη της Λωζάνης. Απλά δεν μπορούν να το κάνουν. Πρόκειται για μία πλήρως παράνομη πρακτική και θα πολεμήσουμε γι αυτό σε κάθε είδους μάχη»…

Σε μια ακόμη επίδειξη ισχύος ο Ακάρ τόνισε: «Όλοι θα πρέπει να ξέρουν ότι οποιαδήποτε δράση ενάντια σε πλοίο μας ή ενάντια στις δραστηριότητες μας εκεί, δεν θα μείνει αναπάντητη».

Νωρίτερα και σε μια άκρως προκλητική προπαγανδιστική ενέργεια προχώρησε το τουρκικό ΥΠΑΜ καθώς ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ συνοδευόμενος από την στρατιωτική ηγεσία των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων επισκέφτηκε το Κέντρο Επιχειρήσεων του Στόλου όπου σε κοινή θέα είχαν τοιχοκολληθεί χάρτες του Αιγαίου που έδειχναν τα ανατολικά ελληνικά νησιά με άλλο χρώμα.

Μέσα σε αυτά βρίσκονται και πολύ μεγάλα νησιά όπως η Σάμος, η Χίος, η Λέσβος, η Ρόδος, η Κως κ.λ.π.

Εξαπολύοντας απειλές και αφήνοντας αιχμές για τη στάση του Γάλλου προέδρου ο Τούρκος υπουργός Άμυνας δήλωσε ακόμη: «Είμαστε έτοιμοι να δώσουμε κάθε είδους αγώνα. Οι δηλώσεις και οι πράξεις ενός ευρωπαίου συμμάχου (Γαλλία) ο οποίος δεν έχει καμία σχέση με την περιοχή ο οποίος θα έρθει από χιλιόμετρα μακριά για να ενδυναμώσει τη στρατιωτική του παρουσία στην Ανατολική Μεσόγειο είναι ενάντιες στο πνεύμα της συμμαχίας και της αλληλεγγύης».

Διαβάστε περισσότερα νέα εδώ