- Φάροι πολιτισμού τα εμβληματικά τοπόσημα της Ρόδου, σημεία αναφοράς της ροδιακής κοινωνίας και επιλογή του Δήμου Ρόδου για πολιτιστικές τουριστικές εκδηλώσεις
Μία σπουδαία συναυλία γεμάτη μελωδίες, υπέροχες φωνές, χρώματα, και μουσική, δίπλα στη θάλασσα, ήταν η χθεσινή συναυλία της αγαπημένης ερμηνεύτριας Ανδριάνας Μπάμπαλη που μαζί με το εξαιρετικό μουσικό σχήμα Tales from the Box και με ένα πλούσιο πρόγραμμα, μάγεψε τους δεκάδες κατοίκους και επισκέπτες της Ρόδου. Η συναυλία, με την οποία η Ρόδος γιόρτασε την Ευρωπαϊκή Ημέρα Θάλασσας, πραγματοποιήθηκε στον εμβληματικό Φάρο του Αγίου Νικολάου, έναν Φάρο πάνω στο ομώνυμο Φρούριο, χαρακτηριστικό τοπόσημο του νησιού.
Με τη συγκεκριμένη συναυλία αλλά και άλλες πολιτιστικές πρωτοβουλίες και τουριστικές δράσεις που έχει αναλάβει η δημοτική αρχή, επιλέγοντας σπουδαία, εμβληματικά, τοπόσημα της πόλης της Ρόδου αλλά και ολόκληρου του νησιού, ενδυναμώνουν αφενός το τουριστικό προφίλ της Ρόδου και αφετέρου καθιστούν τους κατοίκους και τους επισκέπτες κοινωνούς της ιστορίας και του πολιτισμού του νησιού.
Μέσα από ένα μωσαϊκό δράσεων προσφέρονται άφθονες επιλογές ψυχαγωγίας στους επισκέπτες και τους κατοίκους αλλά και μάθησης – γνωριμίας των σημαντικότερων Μνημείων της Ρόδου που αποτελούν, κυριολεκτικά και μεταφορικά «Φάρους» πολιτισμού ανά τους αιώνες, όπως εν προκειμένω ο Φάρος του Αγίου Νικολάου, δίνοντας την ευκαιρία σε όλους να ανακαλύψουν εκ νέου πτυχές της ιστορίας και του πολιτισμού του νησιού.
Τοπόσημα όπως η Μεσαιωνική πόλη, το Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου, η Παναγιά του Μπούργκου, η πλατεία Αρυροκάστρου, η πλατεία Σύμης, τα Ελαφάκια, η Ακρόπολη της Ρόδου στον λόφο του Μόντε Σμιθ, το Αρχαίο Στάδιο, το Θέρμαι και τόσα άλλα, ουκ έστιν αριθμός, τόσο στην πόλη όσο και στα χωριά του νησιού.
«Σε αυτές τις πρωτοβουλίες του Δήμου Ρόδου, ανήκει και η χθεσινή επιτυχημένη συναυλία για την υλοποίηση της οποίας συνέβαλαν τα μέγιστα η Διεύθυνση Τουρισμού Δήμου Ρόδου, ο ΔΟΠΑΡ, αλλά και ντόπιες επιχειρήσεις που με τη συμμετοχή, στήριξη, την προσφορά και τις ευγενικές χορηγίες τους συνέβαλαν καθοριστικά στην επιτυχημένη διοργάνωση» ανέφερε ο αντιδήμαρχος Τουρισμού και Πολιτισμού Γεώργιος Τόππος εκφράζοντας τις θερμές ευχαριστίες του προς όλους τους συνδιοργανωτές, τους συμμετέχοντες και τους χορηγούς των πολιτιστικών και άλλων εκδηλώσεων στη Ρόδο, που διοργανώνει καθ΄ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού η Διεύθυνση Τουρισμού του Δήμου Ρόδου και ο ΔΟΠΑΡ.
Η συναυλία της Ανδριάνας Μπάμπαλη διοργανώθηκε από τον Δήμο Ρόδου, τη Διεύθυνση Τουρισμού, τον ΠΡΟΤΟΥΡ και τον ΔΟΠΑΡ, με την υποστήριξη του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Νότιας Δωδεκανήσου και της Εφορείας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων Δωδεκανήσου, ενώ χορηγός επικοινωνίας ήταν το Ραδιόφωνο «Λυχνάρι». Οι επιχειρήσεις της Ρόδου που στήριξαν επίσης με χορηγίες την μουσική εκδήλωση ήταν: People & People, Opera Grande και Σαμαρείτες.
Φωτογραφίες: Michael Heller







