Η Ρόδος ανάμεσα στα 6 νησιά που κινδυνεύουν με Lockdown

Μετά τα περιοριστικά μέτρα που επιβλήθηκαν στη Μύκονο, ακόμη έξι νησιά “κινδυνεύουν” με μίνι lockdown λόγω της αύξησης κρουσμάτων

Η συνεχής αύξηση των κρουσμάτων στη χώρα, φέρνει νέα δεδομένα όσον αφορά τα μέτρα για τον κορονοϊό, με μερικά από αυτά να είναι οι περιοχές με αυξημένο ιικό φορτίο να απειλούνται με περιοριστικά μέτρα.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, τα νησιά που απειλούνται με περιοριστικά μέτρα, όπως αυτά που εφαρμόστηκαν στη Μύκονο, είναι η Πάρος, η Σαντορίνη, η Ρόδος και η Κρήτη, ενώ δεν αποκλείεται να ακολουθήσουν η Ζάκυνθος και η Κέρκυρα.

Παράλληλα, δεκάδες κρούσματα καταγράφονται στα  νησιά Λέρο, Κω, Σίφνο, Σέριφο, Μήλο και Αντίπαρο.

Λόγω της μετάλλαξης Δέλτα, μόλις σε ένα μήνα διπλασιάστηκαν τα κρούσματα σε ολόκληρη τη χώρα, γεγονός που καθιστά πιθανή την οποιαδήποτε αλλαγή στη λίστα αυτή.

Να υπενθυμίσουμε ότι στη Μύκονο, επιβλήθηκε απαγόρευση κυκλοφορίας από τη 01.00 π.μ. έως τις 06.00 π.μ., με εξαίρεση λόγους εργασίας και σοβαρούς λόγους υγείας, καθώς και η απαγόρευση μουσικής καθ’ όλο το εικοσιτετράωρο. 

Επίσης, απαγορεύθηκε η διενέργεια οποιασδήποτε μορφής εκδηλώσεων που διενεργούνται έναντι οποιασδήποτε μορφής ανταλλάγματος, με φυσική παρουσία πλήθους άνω των 20 ατόμων σε ιδιωτικό, μη επαγγελματικό χώρο

Πηγή: skai

Διαβάστε περισσότερα νέα εδώ