Η ΡοδοΔαφνούσα Ταξίδεψε στη Βάρνα

Επίκαιρό όσο ποτέ, το Παραμύθι της ΡοδοΔαφνούσας της Άννας Αχιολά, που έγινε έκθεση φωτογραφίας μέσα από το φακό του φωτογράφου Μίλτον Λουιζίδη, για το Μεσαιωνικό Φεστιβάλ της Ρόδου, ταξίδεψε στην πόλη της Βάρνας στη Βουλγαρία, για να φιλοξενηθεί στο Ιστορικό Πάρκο που βρίσκεται στο χωριό Neofit Rilski, με αφορμή το Διεθνές Μεσαιωνικό Φεστιβάλ που οργανώνει το Πάρκο, από 18 έως 20 Ιουνίου 2021.

Το παραμύθι απευθύνεται κυρίως σε μεγάλα παιδιά και ενήλικο κοινό και είναι εμπνευσμένο από ιστορικά γεγονότα της μεσαιωνικής Ρόδου. Αν και γράφτηκε το 2016, αναφέρεται στην Πανδημία του Μαύρου Θανάτου που έπληξε τον κόσμο του 15ου αιώνα, όπως και τη Ρόδο, επιδρώντας μοιραία σε μεγάλους έρωτες όπως αυτός του Μάρσιμου και της ΡοδοΔαφνούσας.

Το θέμα του Παραμυθιού δείχνει να συγκινεί σήμερα, περισσότερο από ποτέ, γι’ αυτό και η έκθεση που δημιουργήθηκε από αυτό, προσκλήθηκε να συμμετέχει σε ένα μεγάλο φεστιβάλ, το μεγαλύτερο της Βαλκανικής χερσονήσου, όπου συμμετέχουν τουλάχιστον 7 διαφορετικές χώρες: Βουλγαρία, Πολωνία, Ουκρανία, Ρουμανία, Σερβία, Ουγγαρία, Ταταρστάν και φυσικά Ελλάδα, με εκπρόσωπο το project της Ρόδου.

H έκθεση στο παρελθόν έχει ακόμα ταξιδέψει στην Κύπρο (Αγ. Νάπα και Πάφο) και στη Μάλτα, διαφημίζοντας το νησί μας μέσα από ένα πολιτιστικό προϊόν δημιουργίας και τέχνης.

Επιπλέον, το Παραμύθι της ΡοδοΔαφνούσας θα μετατραπεί σε μουσική αφηγηματική παράσταση στην αγγλική γλώσσα, καθώς ζητήθηκε η παρουσίαση του στους επισκέπτες του νησιού μας, από μεγάλο γνωστό ξενοδοχείο, που θα φιλοξενήσει και την έκθεση φωτογραφίας για την τουριστική σαιζόν.

Περισσότερες πληροφορίες για την έκθεση φωτογραφίας μπορείτε να βρείτε εδώ: https://m.facebook.com/events/1175466239183282 και εδώ:

www.facebook.com/poeessa.events/videos/854713878231258

Για το Ιστορικό Πάρκο της Βάρνας μπορείτε να ενημερωθείτε στη σελίδα: www.facebook.com/IstorikoParko.BG

Δείτε το βίντεο του Διεθνούς Μεσαιωνικού Φεστιβάλ της Βάρνας, εδώ:

https://www.facebook.com/IstorikoParko.BG/videos/859281138000667

Διαβάστε περισσότερα νέα εδώ

Pin It on Pinterest

Share This